• ALT KLART: Bana er allerede klar til helga!

Det er altså 6. gang i sin nåværende form Finnskogfestivalen arrangeres på Finnskogbana. 

- Vi har hatt en tradisjon i mange år med Finnskogfestivalen, men vi gjorde en endring for 5 år siden og nå er det altså 6. året vi arrangerer med dette konseptet. Det går ut på at vi har lagt til kvalifiseringsrunder for de som ikke blir direkte kvalifisert til A- eller B-finale. Det betyr at de får kjørt flere løp og det er bra for sjåførene, forteller Roger Bjørklund fra arrangørklubben. 

Har passert 100 påmeldte

En stund så det stygt ut for arrangementet med for få påmeldte biler. 

- Ja, vi trenger en del sjåfører for at det skulle være økonomisk forsvarlig å arrangere Finnskogfestivalen. Vi hadde et styremøte og ble enige om at vi måtte ha minst 100 påmeldinger for å gjennomføre festivalen. Da trådde andre klubber og påmeldte sjåfører til og hjalp oss med påmeldinger! Dermed nådde vi målet om 100 sjåfører da påmeldingsfristen gikk forrige onsdag, så da bestemte vi at skulle kjøre festivalen som planlagt, smiler Bjørklund. 

Det er heller ikke for sent å melde seg på for etternølere. 

- Neida, det er åpent for påmelding på vanlig måte fram til tirsdag kveld. Etter det kan du fortsatt melde deg på, men da må du ta kontakt med oss i organisasjonskomiteen. Det er ikke noe problem å melde seg på helt fram til torsdag/fredag, sier Bjørklund. 

Finnskogfestivalen består at 3 klasser i bilcross og det er også ei klasse for rallycross i helga. 

- Det er ei seniorklasse fra 18 år og oppover, ei dameklasse og juniorklasse fra 14 år og til 18. Det er bra med påmeldinger i dameklassa denne gangen! Det er også ei egen klasse i rallycross som er litt heftig, for der kjører vi alle rallycross-biler i ei klasse uansett bil- og motortype. Det betyr at du kan stå på startstreken med en liten 1600-bil ved siden av 3-liter i Supernasjonal, smiler Bjørklund. 

alt er åpent for publikum

Deltagerne er både lokale og litt mer langveisfarende. 

- Ja, det kommer kjørere fra Melhus i Trøndelag, Ålesund på Vestlandet, ned til Skien og Porsgrunn i Grenland. Det kommer mange fra Hamar også, og i fjor var faktisk Aremark i Østfold den største klubben i antall deltagere, fortsetter han. 

Det blir muligheter for ei treningsøkt på fredag ettermiddag, mens selve løpene går lørdag og søndag. 

- Alt er selvsagt åpent for publikum! Vi starter klokka 09.00 både lørdag og søndag, og vi har også trening fredag fra klokka 17.30 til 19.30. Det er fine parkeringsmuligheter rett ved siden av bana, og det koster ikke all verden for å komme inn, sier Roger Bjørklund i KNA Solør Motorsport.