• POPULÆRT: Lørdagsklubben setter nye besøksrekorder i Hof. Innsatsen til Hilde og Runar er enestående.

Hvert år deler Flisa Rotary Klubb ut sin Hverdagsheltpris, og i 2017 var det Hilde Vatnar Olsen og Runar Olsen som fikk prisen. Det gjorde de blant annet for sin innsats med Lørdagsklubben i Hof, som betyr mye for mange. Prisen ble overrakt på Victoria Hotell tirsdag kveld.

- Svært ofte er det menn som har blitt tildelt denne prisen. Det er derfor svært flott at det nå også er en kvinne på lista over de som har fått prisen tildelt, sa Rune Sørlie i forkant av utdelingen.

Han har ledet komiteen som har kommet frem til at ekteparet fra Hof skal få prisen, og mener jobben de har gjort gjennom 15 år er helt enestående.

Startet i 2002

Lørdagsklubben i Hof startet på Hof prestegård i 2002, og det startet med at Hilde inviterte småbarnsmødre til formiddagstreff en lørdag formiddag. Barn og foreldre tok i mot invitasjonen og kom. Over tid vokste klubben ut av prestegården, og alternativet ble Jara skole hvor klubben fortsatt holder til.

Ekstra artig er det at Lørdagsklubben 15 år etter setter nye rekorder. 30. september ble det satt rekord med 95 barn og 50 voksne innom. Siste møte før jul hadde enda flere besøkende, men Runar vet ikke helt hvor mange som var innom da. Lørdagsklubben i Hof er Innlandets største søndagsskole!

- Det var nesten ikke mulig å bevege seg i gymsalen på det siste møtet vi hadde før jul. Det er moro da vi lager i stand noe at det kommer masse folk. Folk gleder seg til Lørdagsklubben, og blinker ut datoene på kalenderen, smiler Runar Olsen.

Han er ydmyk over å få prisen, og mener den kanskje burde vært tildelt noen andre som hadde fortjent den mer enn ekteparet.

Deler prisen med andre

- Vi må få dele denne prisen med alle de gode medhjelperne som vi har med oss. Uten alle de gode hjelperne hadde det ikke vært noen lørdagsklubb i Hof, sier Runar Olsen.

Kona, Hilde Vatnar Olsen, setter også stor pris på utmerkelsen.

- Jeg ble rørt av alle de pene ordene som ble sagt. Det er veldig morsomt at Lørdagsklubben har blitt så populær, og at barna strømmer til, sier Hilde.

I tillegg til kristendomsundervisning er det mange aktiviteter på Lørdagsklubben. Noen av de faste er bollebaking, sang, fortelling, bruskasseklatring og luftgeværskyting.

Interessen har økt stort for klubben den siste tiden, og det lover bra for fortsettelsen av den populære møteplassen i Hof.