• BLIDE JENTER: Bilde er fra fjorårets Ferieklubb.

I uke 27, det vil si mandag 3. til torsdag 6. juli, er det Ferieklubb for barn fra 1. til 5. klasse i Åsnes kommune.

Det blir 4 lokale aktivitetsdager og det hele avsluttes i Gjesåsen Klatrepark torsdag 6. juli. Det er oppstart klokka 09.00 alle dager, og det avsluttes klokka 15.00 samtlige dager. 

Ansvarlige for Ferieklubben er Mari Syversen Enger, som er ungdomsveileder for NAV i Åsnes, og Gunvor Husberg Aaslie, som er fysioterapeut og folkehelsekoordinator i Åsnes kommune. 

Årets samarbeidspartnere er Åsnes kommune, NAV, Frisklivsentralen, Flisa Allianseidrettslag, Stiftelsen Klokkergården og Gjesåsen Klatrepark. 

- Bakgrunnen for Ferieklubben, er at vi ønsker å gi alle unger et aktivitetstilbud i sommerferien.  Sommerferien kan være lang for ungene, og det er mange som har foreldre som jobber i sommerferien. Og Ferieklubben er åpen for alle, men vi har «bare» 40 plasser til rådighet, forteller Gunvor Husberg Aaslie. 

venteliste

Det er 3. året det arrangeres Ferieklubb i Åsnes. 

- Øvre grense på antall unger har vært 40, og det har vært fullt begge de tidligere årene. Det er det også i år, og vi har unger på venteliste. Pr. i dag står det 3 på venteliste, og er det noen som trekker seg av forskjellige årsaker, blir det ledige plasser. Er det flere som vil stå på venteliste, så KAN det være muligheter for at det blir plass likevel. I fjor hadde vi 10 på venteliste, og alle fikk faktisk plass, sier Husberg Aaslie. 

Denne sommeren blir det aktiviteter i nærområdet.

- Flisa AIL har ansvaret for mandagen og tirsdagen, og det blir lek og moro i området rundt Bjørkheim og PULS. Onsdagen blir en dag hvor idrettsungdom har ansvaret, og det er 6 idrettsungdommer som har fått ansvaret for et opplegg, oppmøte er på aktivitetssenteret. Torsdagen, som er siste dagen, skal vi til Gjesåsen Klatrepark, og det har grenderådene i Åsnes sponset for oss, forteller Husberg Aaslie.

grilling i klatreparken

Den siste dagen i klatreparken blir det grilling, mens de andre dagene må ungene ha med mat selv. I tillegg til egen matpakke, blir det servert frukt alle dager. 

Selv om Ferieklubben er fulltegnet, så er det altså muligheter til å stå på venteliste.

- Hvis du vil stå på venteliste, kan du sende en epost til ferieklubben@asnes.kommune.no eller ringe meg direkte på telefon 916 39 036, oppfordrer Gunvor Husberg Aaslie.