• LITEN PUST I BAKKEN: Lydhøre deltagere med instruktør Hedda C.M. Langmoen fra Flisa AIL.
  • STILSTUDIE: En av deltagerne med full kontroll på fotballen!

Det er andre året ferieklubben gjennomføres i Åsnes og etter antall deltagere å dømme, med flere på venteliste, så kan arrangørene kalle det en suksess. Og flere har blitt med på samarbeidet, i tillegg til noen sponsorer, Spar Flisa og Coop Mega Flisa sørger for gratis frukt til deltagerne.

iSolør har snakket med en av ildsjelene bak ferieklubben, Gunvor Husberg Aaslie fra Åsnes kommune:

- At vi har venteliste, betyr jo at vi har gitt et tilbud som både barna og foreldrene setter pris på. Ferieklubben er for barn i 1-5.klasse, og nå har vi ei kjempefin gruppe med barn her. Selv om kanskje noen av foreldrene har ferie, så er det ikke alltid like lett å finne på noe som er like moro for ungene hele tiden. Da ser vi at ungene virkelig trives og koser seg her med jevnaldrende, og her er det aktiviteter for de aller fleste, forteller en godt fornøyd Aaslie.

full rulle på solørradioen arena

Mandag var det Flisa Allianseidrettslag med instruktører fra turngruppa, idrettsskolen og hovedlaget som hadde ansvaret for aktivitetene. Her kunne ungene boltre seg med fotball, håndball, volleyball, Kin-ball og etter hvert også turngruppas populære Airtrack! Ingen tvil om at de heldige deltagerne som fikk plass, hadde mer enn nok av spennende aktiviteter på ferieklubbens første dag.

Dag to på ferieklubben blir det nye aktiviteter, da kommer nemlig Ingunn Fossmellem, som er idrettsrådgiver i Glåmdal for Hedmark Idrettskrets, og hun skal lose deltagerne gjennom klatring på Puls Flisa, bowling på Bjørkheim og orientering. Siste dag har Åsnes sanitetsforening sponset buss og inngang på Tusenfryd, og det vil nok alle deltagerne se fram til.

populært tiltak

En av årsakene til at ferieklubben er populær, både hos ungene og foreldrene, forklarer Gunvor Husberg Aaslie slik:

- SFO er stengt i hele juli, da blir ferien lang fra skole og andre aktiviteter. Det er i alle ikke noe problem å fylle opp ferieklubben, dette har blitt veldig populært. En annen årsak er at det ikke koster mye å være med, vi må ta en egenandel på kroner 300,- Vi var heldige med været i dag også, så her koser vi oss alle sammen, både unger og voksne, avslutter en smilende Aaslie.