Før det ble satt opp elektriske bommer på Militærveien var det mange som droppet å betale vegavgift. Kontrollvirksomhet på dagtid avdekket at omlag 30 prosent ikke betalte vegavgift den gang. Største eier i Militærveien AS, Helge Berger, tror imidlertid prosenten var langt større på kvelds- og natterstid.

- Det var nok ingen som betalte vegavgift på natta den gang. Jeg tipper at 70 prosent droppet å betale for seg, sier Berger.

Før de elektriske bommene kom opp slet grunneierne med økonomien til Militærveien. De måtte legge inn egne penger for å holde vegen oppe, og det var derfor de den gang ønsket å sette opp elektriske bommer som gjorde at de veifarende måtte betale for seg.

- Investeringen kostet den gang én million kroner, og vi angrer overhode ikke på at det ble gjort. Bommene har stort sett fungert bra, men i perioder har vi slitt med kortbetaling. Da disse problemene oppstår står bommene åpne, sier Berger.

Vurderer nye bommer og asfalt

Problemene med anlegget gjør at selskapet nå vurderer å gå til innkjøp av nye bommer. Trolig er det dårlig mobildekning som er årsaken til at kortbetaling feiler i perioder.

- Flere års overskudd gjør at vi har fått bygget opp en egenkapital. Tidligere var det smalhans og problematisk med vedlikehold, men nå kan vi nesten gjøre det vi vil, sier Berger.

Svært mange bruker Militærveien som en snarveg mellom Elverum og Løten, og Berger stor på økt trafikk når det blir betalingsveg mellom Elverum og Hamar. Derfor har de undersøkt om vegen lar seg asfaltere.

- Vi har sjekket pris på dette, og en asfaltering av Militærveien vil koste 13 millioner kroner. Dit er det langt, men vi får se. Øker trafikken som følge av bompenger på Hamar-vegen er det ikke helt utenkelig at vi kommer dit en dag, sier Berger.

Fakta

Resultat før skatt:

  • 2012: 687.000 kroner.
  • 2013: 726.000 kroner.
  • 2014: 846.000 kroner.
  • 2015: 755.000 kroner.