12. mars 2018 kunne ordfører Wenche Huser Sund klippe snora og åpne Autoexperten på Kirkenær. Bilverkstedet var det første i Norge som Autoexperten-medlem, men kjeden er tilknyttet over 400 verksteder i Sverige. Ett år med drift på Kirkenær måtte selvsagt markeres.

- Ja, vi har spandert kaffe og kaker på de som har vært innom oss på jubileumsdagen. Driften det første året har gått over all forventning, og i juni i fjor ansatte vi én person til, sier Aleksander Bredesen Maliberg.

Tre ansatte

Det betyr at verkstedet nå har tre ansatte fordelt på 2,5 årsverk. Foruten Aleksander er det Ruben Karijord som jobber fulltid og Åge Mellem som jobber halv stilling.

- Pågangen har vært stor, og vi har hentet kunder fra områdene rundt oss. Målet var å stoppe folk fra å reise til kommunene rundt oss for å få verkstedtimer, og det har vi nok klart, sier Bredesen Maliberg.

Selv var han spent da han gikk fra trygg og fast jobb til satsingen på Kirkenær. Ett år senere angrer han på ingen måte.

- Autoexperten i Sverige er også veldig fornøyde. Vi kjøper mye deler fra dem, og de smiler fra øre til øre, sier Bredesen Maliberg.

Og det er mer på gang. Kirkenær-verkstedet er nemlig en slags pilot i Norge, og kjeden har som mål å ekspandere videre.

- Det er mer på gang i Norge, og flere er interesserte i å starte opp verksted i Autoexperten-kjeden. Det kommer nok til å skje litt etter hvert, sier Bredesen Maliberg.

Vil satse i Norge

Jan Rosenkvist fra Autoexperten i Sverige var med på åpningen for ett år siden, og fortalte da at kjeden hadde klare ambisjoner i Norge.

- Med over 400 verksteder i Sverige er vi godt etablert, og alt burde ligge til rette for at vi kan få like mange verksteder i Norge. Nå skal vi se litt hvordan avdelingen på Kirkenær går først, sa Rosenkvist da.

Foreløpig klarer verkstedet seg med 2,5 årsverk, men Maliberg Bredesen tror det på sikt vil være mulig å utvide videre. Iallefall om pågangen fortsetter som det første året.