• KJØPT LOKALT: Norsk Tipping handler også lokalt! Denne kaka er det Ivar The Cakemaker som har bakt til Snacksen-kundene denne lørdagen.

Grasrotandelen til Norsk Tipping bidrar med millioner av kroner til lokale lag og foreninger. For et par måneder siden har kundene hos Snacksen på Flisa passert én million kroner i bidrag gjennom grasrotandelen, og det ble lørdag markert med gratis kake og kaffe.

- Siden grasrotandelen starta opp i 2009 har kundene våre gjort at lag og foreninger har fått utbetalt én million kroner i grasrotandel. Beløpet ble passert for et par måneder siden, og derfor spanderte Norsk Tipping kake på kundene våre i dag, sier Tom Erik Korbøl.

Artig er det også at Norsk Tipping har kjøpt kaka lokalt på Flisa, hos Ivar The Cakemaker. Som vanlig tar Ivar utfordringer på strak arm, og det er ikke vanskelig å kjenne igjen logoen til «tippinga» på kaken som ble servert. Mange forsynte seg med et stykke da de var innom lørdag.

Større andel nå

- I fjor ble grasrotandelen justert fra 5 til prosent. Det betyr at tipper du for 100 kroner går det nå 7 kroner til din grasrotmottaker, sier Korbøl.

- Er det mange som ikke har knyttet seg opp til en mottaker?

- Ja, det er faktisk en del som ikke har gjort det. Det er jo fryktelig dumt da, for da kan lokale lag og foreninger gå glipp av viktige penger, sier Korbøl.

De ansatte på Snacksen hjelper gjerne folk med å knytte seg opp til en mottaker. De kan enkelt søke opp alle som er godkjente mottaker gjennom sitt system, og det er enkelt å knytte seg opp.

- For de som mottar penger kan det være snakk om ganske mange kakebaserer de slipper å arrangere som følge av ordningen. Derfor prøver jeg å passe på at folk har knyttet seg opp, så vi ikke går glipp av disse pengene. De aller fleste kundene våre har lokale grasrotmottakere, sier Korbøl.