• FRILUFTSLIVET UKE 2018: Det er flere aktiviteter i Solør denne uka (Foto: Paulina Cervenka).
  • FLERE AKTIVITETER: - Målet med uken er å få flest mulig ut i naturen, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal (Foto: Lill Haugen).

Høsten er høytid for friluftsliv, og i perioden 1. - 9. september vil hele Norge bli fylt med ulike friluftslivsaktiviteter, når Friluftslivets uke går av stabelen.

Friluftslivets uke har vært en tradisjon hver høst siden 1993, men vokser for hvert år, i takt med at friluftsinteressen i Norge øker.

Rekordmange aktiviteter

- Målet med uken er å få flest mulig ut i naturen, og det er tydelig at dette er en feiring det norske folk setter pris på. Friluftslivets uke er også en flott mulighet til å oppdage nye turmuligheter i sitt nærområde, og lære mer om hva de lokale lagene og foreningene har å tilby av aktiviteter, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

I den nasjonale aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke, kan man finne det som skjer i fylket man bor i, uansett hvem som arrangerer. Til nå er det over 1.100 registrerte arrangementer i kalenderen – noe som er ny rekord.

Friluftslivets uke åpner med «sove-ute-aksjonen #nattinaturen» lørdag 1. september, mens det søndag 2. september er «Kom-deg-ut-dagen» og «Friluftslivets dag» på en rekke steder i landet. Uken avsluttes med «Teltjakten» søndag 9. september.

- Er for alle

Det er Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for 17 norske friluftslivsorganisasjoner, som står bak den landsdekkende feiringen. Men arrangementene og aktivitetene som foregår over hele landet, er i regi av en rekke ulike organisasjoner, friluftsråd, lokale lag og foreninger, kommuner og privatpersoner.

- «Friluftslivets uke» er for alle, uansett om man er mest interessert i luftige fjellturer, teltlivet, morsomme aktivitetsdager for barn, eller soppturer. September er en flott tid i norsk natur, som man virkelig burde komme seg ut og nyte, oppfordrer Lasse Heimdal.

Arrangementer i Solør: 

Lørdag 1. september: Introduksjonskurs i kajakkpadling på Sørsåssjøen, Vaaler IF

Søndag 2. september: Kirkevegmarsjen, Hof IL 

Søndag 2. september: Blåenga opp!, Vaaler IF

Mandag 3. september: Rifleskyting for damer og nybegynnere, Åsnes JFF

Fredag 7. september: Flytkningeruta Strandlykkja - Gåstjern, DNT Finnskogen og Omegn - Solør