• ETT ÅR: I oktober har Pan Tretopphytter ved Kristian Rostad og Christine Mowinckel holdt dørene åpne i ett år. Foto: Pan Tretopphytter
  • SAMARBEID: Pan Tretopphytter skal blant annet samarbeide med Friske Fjes, ved å gi kundene full spa-behandling i hyttene i unike omgivelser. Foto: Mats Sparby

I løpet av sommeren har Pan Tretopphytter hatt mange utenlandske turister innom og det har vært gjester fra alle verdensdeler. Interessen for hyttene på Finnskogen er stadig økende, ifølge eierne og ekteparet Kristian Rostad og Christine Mowinckel.

Nå ønsker de å trekke enda flere og gi helt unike opplevelser - i anledning Pan Tretopphytter som fyller ett år denne måneden.

Derfor utvides tilbudet til gjestene med flere lokale samarbeid.

– Da vi bygde hyttene hadde vi et prinsipp om at vi skulle benytte lokale krefter så langt det gikk. Det var veldig vellykket og vi har hatt et strålende samarbeid med alle firmaene som var involvert. Derfor har vi fortsatt tankegangen og prøver å trekke veksler på flinke ressurspersoner i lokalmiljøet slik at vi sammen kan bygge opp mulighetene for turisme og næringsliv på Finnskogen.

Friske fjes

Det betyr blant annet samarbeid med hudpleieklinikken Friske Fjes på Flisa.

– En del gjester unner seg det seg det aller beste og derfor har vi lenge ønsket oss en form for kroppspleie som et tilbud man kan benytte under oppholdet i PAN Tretopphytter. Med Friske Fjes har vi fått den perfekte partneren, de det gjør er på et absolutt toppnivå, så de leverer akkurat det vi ønsker oss til våre gjester, forteller Kristian Rostad og Christine Mowinckel i en pressemelding.

Tanken er at gjestene skal få full spa-behandling i hyttene og at en slik behandling i spesielle omgivelser vil være gi helt unik opplevelse.

jakt og ULVESAFARI

En annen viktig satsing er å øke interessen for naturen på Finnskogen. Her har firmaene Explore Finnskogen og Outdoor Finnskogen vært mye benyttet, og nå utvides naturopplevelsene hos PAN Tretopphytter til også å innebære jakt.

Det betyr elgjakt og ulike former for småviltjakt, og jaktguidingen ledes av Knut Aalberg. 

– Knut har leid elgjaktterreng av oss i en årrekke og det var naturlig å spørre han når vi bestemte oss for å tilby jaktopplevelser til våre gjester. Knut er en erfaren og seriøs jeger som også er en rutinert guide. Ved slike opplevelser er det minst like viktig å være flink med folk som å være en dyktig jeger, så dette tror vi blir veldig bra, sier de. 

I tillegg vil det komme flere andre muligheter med naturopplevelser uten våpen. 

– Dyrelivet på Finnskogen er fantastisk og vi har lyst til å utnytte dette enda mer enn hva vi gjør i dag. Spor-safari etter ulv er eksempel på noe som kan trekke folk fra alle mulige steder i verden og virkelig sette Finnskogen på kartet som et turmål der den urørte naturen kan oppleves.