• MYE Å LÆRE: Som styrer blir det en del kontorarbeid på Dan-Kenneth. Han stortrives i jobben på Finnskogen.
  • BYGGER MER: Uteområdet ved Finnskogen barnehage er stort, og planen er å bygge flere lekeapparater.

I tre år gikk Dan-Kenneth Haugen (28) fra Åsnes barnehagelærerutdanningen ved Høgskolen i Hedmark på Hamar. 26. mai var han i mål med utdanningen, og Haugen så for seg månedsvis med søknadsskriving for å få seg en jobb. Slik gikk det ikke.

- Planen min var å flytte hjem igjen til Åsnes etter endt utdanning. Men at jeg skulle få en jobb så fort hadde jeg aldri trodd, og i alle fall ikke som pedagogisk leder og styrer. Jeg synes det er tøft gjort av styret i Finnskogen barnehage å satse på en ung og nyutdannet kar. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, sier Haugen.

Han innrømmer at det er litt skummelt å gå rett til en lederjobb fra skolen, men så langt synes han det går ganske greit.

- Det er en del praktiske oppgaver som vi ikke har hatt om på skolen, og som jeg må lære meg å takle. Mye kontorarbeid bli det, men jeg får god drahjelp av tidligere styrer, fra kommunen og styret i barnehagen, sier Haugen.

12 barn og 4 ansatte

I barnehagen har de nå fokus på «fra jord til bord», og det blant annet med egen grønnsakshage hvor de dyrker frem egne grønnsaker.

Finnskogen barnehage holder til i lokalene til den gamle kommunale barnehagen hos Kilskula SA. Barnehagen er privat, og har for tiden 12 barn og fire ansatte.

- Her er det plass til 20 barn, og fem barn er på veg inn. Vi jobber også med å utvide tilbudet ytterligere, for vi har store lokaler og plass til mange barn. Men for å få til det trenger vi også flere ansatte, sier Haugen.

Trives på åsnes finnskog

Blant annet disponerer barnehagen den store gymsalen til gamle Kilen skole, men det krever at salen varmes opp dagen i forveien. Haugen ser store fordeler i å ha barn i barnehagen på Åsnes Finnskog.

- Samholdet her er veldig bra, og vi er en liten gruppe voksne som kommer tett på alle barn. Her har vi det fineste uteområdet jeg har sett i en barnehage noen gang. Det er masse lekeapparater, og vi har planer om å bygge flere. Vi har fine turområder rundt barnehagen, og mange foreldre som er flinke til å stille opp for oss. Blant annet er det flere som åpner gårdene sine for besøk og liknende, sier Haugen.

- Ser du noen ulemper ved å ha barna her?

- Det er klart at barnehagen ligger litt utenfor Flisa sentrum. Men jeg ser flere fordeler enn ulemper med det. Fremtidsutsiktene ser bra ut, og vi har mange barn på venteliste. Barnehagen er i vekst, smiler Haugen.