• HJALP TIL: Ivar The Cakemaker, Ivar Bakke, hjalp til slik at pepperkakene og de brune pinnene ble ekstra gode.
  • KJEVLET UT: Hedda Knutzen Skjøthaug (6) hamret løs og fikk kjevlet ut den harde pepperkakedeigen.

Det var en fornøyd Ida Kristine Knutzen Skjøthaug som kunne innkassere seieren i iSolør.no og SolørRadioens julebakstkonkurranse. Premien var julekaker verdt omlag 2.000 kroner fra Ivar The Cakemaker, og trebarnsmoren hadde neppe sett for seg at de skulle vinne.

- Jeg var veldig overrasket da beskjeden om at vi vant kom. Vi har hatt en litt ekstra utfordrende vinter fordi den ene jenta vår har epilepsi, og da var dette en hyggelig overraskelse før jul, sier Knutzen Skjøthaug.

I konkurransen var 7 av slagene allerede bakt, men baker Ivar Bakke skulle bli med familien på å bake de to siste slagene som ble vunnet. Denne gangen var det brune pinner og pepperkaker som sto på agendaen.

Det satte mannen Tom, tvillingene Hedda og Vilde (6), og Thea Sofie (9) stor pris på. Da bakeren vant frem deigene ble de villig med på å kjevle ut kakene, og Ivar og mor bidro med litt voksenhjelp for å få julekakene i land.

Bruker å bake før jul

- Vanligvis har vi brukt å bake litt før jul, og vi har prøvd å involvere hele familien i det. I år spørs det nok om ikke bakingen utgår. Snepper må vi nok bake, men ellers klarer vi oss med denne premien, sier Knutzen Skjøthaug.

På spørsmål om hvilken julekake som er best er det litt delt mening blant de fire. Brune pinner og krumkaker nevnes som gode julekaker, mens også julesjokolade- kake lanseres som et annet forslag.

I konkurransen kom det inn hundrevis av svar, og det er Ivar Bakke fornøyd med. Det er tydelig at solungene gjerne vil slippe litt billig unna julebaksten i førjulsstria.

- Jeg begynner å merke trykket i bakeriet nå, og mange vil gjerne kjøpe de 7 slagene ferdig. I en stressende hverdag er det nok lettvint for mange å kunne kjøpe dette ferdig i stedet for å bruke mange timer på det selv, sier Bakke, som fortsatt har igjen noen travle dager i bakeriet før han kan ta juleferie.