Denne sensommeren tar Elias Akselen med seg barna Kristine, Veronica og Stig på en liten miniturné på Østlandet. Fredag gjester han Søre Trysil Samfunnshus, lørdag Glomdalsmuseet og søndag Vermundsjøen samfunnshus. Alle konsertene spilles klokka 19.00.

Sammen har familien også med seg multiinstrumentalisten Stian Carstensen på blant annet trekkspill, og Karl-Fridtjof Johansen som stiller med akustisk gitar. Konsertens musikalske innhold er blant annet plukket fra taternes rike kulturarv samt noen religiøse viser med bluegrass innpakning. Dette er en sommerkveld man sent vil glemme.

- Jeg synes det er artig å reise rundt og synge. Dette har jeg drevet med i mange år, og det har blitt en livsstil for meg. Det er ikke første gang hele familien er på tur, sier Elias Akselsen.

Kjenner grensetraktene godt

Nå bor Akselsen i Odalen, men i sin barndom bodde han også i Solør. Han kjenner området og grensetraktene godt, og derav blir det også en del låter på svensk.

- Det fine med musikk er at den har ingen grenser eller fiender. På denne konserten skal vi fremføre litt variert tatermusikk, og det blir låter fra Åge Samuelsen. Noen innslag av litt med moderne musikk blir det også, sier Akselsen.

Å formidle taterhistorien er viktig for han og barna, og han føler at mange unge er interessert i å lære.

- Også mange ungdom er interessert, og særlig her er også ungdom kjent med taterne og deres historie, sier Akselsen.

Nå håper han mange kommer på konsertene, og at folk blir med på en litt annerledes konsert enn hva folk får oppleve på festivaler.

- Her blir det ikke noe hiphop. Det er jeg for gammel til, smiler Akselsen.