• HÅPER NOEN VIL LEIE: Da Centrum Tekstil flytter ut i september håper de at noen vil overta lokalene.

Da Karin og Knut Rønning skulle etablere Centrum Tekstil på 1980-tallet var banken skeptisk til å gi ekteparet lån. Lån ble gitt, men det med relativt høy rente. Familien Rønning har definitivt bevist at det er mulig å drive klesbutikk på Flisa, og i september flyttet de inn i lokalene hvor banken drev tidligere.

- Vi overtar hele 1. etasje i DNB-bygget. Her holdt banken og Rosenberg Blomster til tidligere, og vi får en butikkflate på hele 500 kvadratmeter. Den største forskjellen for oss blir at vi får en butikk uten så mange kriker og kroker, og at det blir mer uteplass å stille ut varer på, sier Jan Frode Rønning.

Han og søsteren May R. Sollien står for den daglige driften i dag, og gleder seg over ekspansjonen. Beliggenheten mener de også er veldig ideell.

Samme utvalg med klær

- Det blir enklere for kundene å se hvilke klær vi har her. Konseptet vil være det samme som i dag. Et stort utvalg av klær, med litt av hver. Vi vil fortsatt satse på å ha klær i alle prisvarianter, sier Rønning.

Centrum Tekstil flyttet inn i dagens lokaler i 1994, og har  vokst betydelig siden den gang. De første årene holdt de til i samme bygg som Flisa Parfymeri, men da på baksiden hvor Østlendingen holdt til inntill nylig.

Det er mange forberedelser som skal gjøres før flytting, og det er planlagt at butikken skal være i gang i nye lokaler i september i år. Men noen nøyaktig dato er ikke bestemt ennå. 

- Det skal gjøres en del arbeid med lokalene før vi flytter inn, og vi gleder oss veldig til å se hvordan fasaden blir seende ut når vi er ferdig, sier May R. Sollien.

Kunne ikke la sjansen gå fra seg

Å si at flyttingen ble bråstemt er vel å ta i, men det har faktisk ikke vært planlagt så veldig lenge heller.

- Da vi så at hele 1. etasje ble ledig kunne vi ikke la denne muligheten gå fra oss, smiler de to.

Klesbutikken trekker kunder fra Kongsvinger, Elverum, Oslo og andre steder langt unna. Det har gjort at de har satset på langåpent på torsdager det siste året. Dette har de ingen planer om å endre på med det første.