Mange turmarsjer har gått inn de siste årene, men Fæssamarsjen lever videre. Lørdag er det ny marsj, og i år arrangeres marsjen fra Vidarvoll.

- Veldig mange har vært med på marsjen siden starten, men de siste årene har deltakelsen gått en del ned. I fjor var det rundt 60 som deltok, og 80 året før. Nå håper vi at Fæssamarsjen kan blomstre litt opp igen, sier Tor Jostein Sørlie.

Han er leder i Braskereidfoss IL og gleder seg til å tilbringe hele dagen på Braskereidfoss lørdag.

- Da jeg spør folk om ulike marsjer får jeg ofte svar om at de har sluttet å gå for mange år siden. Jeg er glad for at Fæssamarsjen lever fortsatt, og håper mange vil tilbringe lørdagen sammen med oss. Her er det mulig å gå 3, 5 eller 12 kilometer. For de minste blir det rebusløp, sier Sørlie.

Flyttet til Vidarvoll

Tidligere har start og mål vært på idrettsplassen, men ettersom det er lørdagskafé på Vidarvoll er marsjen flyttet hit i år. Her legges det også opp til en sosial ramme rundt arrangementet.

- Marsjen starter klokka 08.00, og folk kan starte helt frem til klokka 13.00. Men helst ikke klokka 12.55, ler Sørlie.

Han har ingen ambisjoner om hvor mange som stiller opp på årets Fæssamarsj, men håper det kommer flere deltakere enn i fjor. Det er viktig for at marsjen skal leve videre i årene som kommer.

- Vi har ingen dramatiske naturopplevelser å by på, men kan by på en fin marsj med ulik lengde i nærmiljøet. Mange setter pris på tilbudet, og jeg ønsker både gamle og nye marsjdeltakere velkommen, sier Sørlie.