Lørdag 2. juni er det tid for Fæssa-marsjen igjen. Samtidig blir det comeback for Lørdagskaféen på Vidarvoll.

Fæssa-marsjen ble arrangert første gang i 1981. Trimgruppa i Braskereidfoss idrettslag har i de fleste av årene arrangert marsjen, men trimgruppa finnes ikke lenger.

Denne dagen blir det også «Lørdagskafé» på Vidarvoll mellom klokka 11.00 og 15.00.

- Interessen for turmarsjer er jo ikke den samme som på 80-tallet, men den er stor nok til at det er viktig å holde liv i slike arrangement. Jeg tror at både Fæssa-marsjen og Lørdagskaféen er arrangement som har store nok publikum, men det står ikke akkurat folk i kø for å være med og arrangere noen av de to arrangementene. Derfor må vi ta ett år om gangen, sier Tor Jostein Sørlie, leder i Braskereidfoss idrettslag.

start og mål på vidarvoll

- Du trenger ikke å gå marsjen for å gå på lørdagskaféen, og du trenger ikke å gå på lørdagskaféen for å gå Fæssa-marsjen. Her kan du gjøre én av delene eller begge deler. Det viktigste er at du får en mulighet til å komme ut og treffe kjente og ukjente i lokalmiljøet. Fæssa-marsjen har start og mål på Vidarvoll, og distansene er 3, 5 og 12 km, fortsetter Sørlie. 

For barna blir det spørsmål og rebuser underveis i traséen. Starttid er mellom klokka 08.00 og 13.00

- Når folk har opplevd Braskereidfoss til fots, oppfordrer vi de som er sugne på enda mer turmarsj til å reise videre til Faldaasen-marsjen på Åsnes Finnskog seinere på dagen. Da kan man i hvert fall ta det med ro påfølgende søndag med særdeles god samvittighet hva angår fysisk aktivitet, avslutter Tor Jostein Sørlie.