• LITT TRANG: Rune Grenberg prøver kapteinsskjorta til Kåre Fjeld, men den må nok justeres litt!

Et samarbeid mellom Solør Sportsfiskeklubb og Kulturforeningen Solungen II gjør at det blir en egen Færderfestival lørdag 1. september. 

«Battle of Solør»

Det hele starter allerede klokka 11.00 med påmelding til «Battle of Solør». 

- Vi i Solør Sportsfiskeklubb inviterer på nytt til Solørs heftigste fiskekonkurranse med start og slutt på Færder. To deltakere per lag, 6 timers fisketid, alle metoder er tillatt og du kan fiske hvor du vil i de tre Solør-kommunene! Etter konkurransen blir det grilling, premieutdeling og sosialt ved Færder. Om du er med for å vinne, ha det gøy eller det sosiale spiller ingen rolle. Her er alle hjertelig velkommen, forteller Thomas Bjørneseth. 

For konkurranseregler se vår tidligere artikkel til høyre. 

Bli med på tur med ds solungen

Oppstartstidspunkt for arrangementet til Kulturforeningen Solungen II er ikke helt avklart. 

- Vi starter i utgangspunktet klokka 16.00, men det er mulig det blir litt senere - det kommer vi tilbake til i god tid før 1. september. Uansett er det viktig at alle tar med seg en stol, da det er begrenset med sitteplasser på Færder, sier Kåre Fjeld og Hans Didrik Bakke. 

DS Solungen med Kåre Fjeld som kaptein blir garantert et trekkplaster. 

- Det blir muligheter for å kjøpe seg billett til en kort tur på Glomma, og det håper vi mange vil gjøre. I tillegg blir det framført en monolog av Rune Grenberg, som er skrevet av Hans Didrik Bakke. Det blir muligheter for kjøp av grillmat, og det blir underholdning med «Bære Kåre». Værprofetene Bjørn Frang og Svein Sparby spår høstens og vinterens vær, og blir intervjuet av Bjørn Martin Brandett, forteller Kåre Fjeld. 

Rune Grenberg var med på vinnerlaget i «Battle of Solør» i fjor med Steinar Kalfoss, i år blir det kanskje tid til fiskekonkurranse før han skal holde sin monolog. 

- Vi får se om jeg rekker det! Jeg skal i alle fall ha en monolog som «Ole Gjerdrum», som var kaptein på DS Solungen. Det blir å fortelle litt om livet ombord og hvordan båten var, hvor den gikk og hva som skjedde underveis, forteller Grenberg.