Det er ikke småpenger Kirkens Julemesse har samlet inn gjennom sine 38 år. Hvert år gir de 20.000 kroner til konfirmantene, og 5.000 kroner til Lørdagsklubben. I tillegg bevilger de penger til andre gode formål dersom det kommer søknader fra soknene. Det gjorde det ikke i fjor.

Solveig Syversen har vært leder av Kirkens Julemesse i 20 år, men har nå overlatt stafettpinnen til Eva Risberg.

- Solveig bidrar fortsatt, men har sagt fra seg ledervervet. Jobben hun har gjort har vært helt enestående, og dette går stort sett av seg selv. Alle har bestemte oppgaver, og jeg synes det var fint å kunne bidra litt i bygda når jeg ikke har noen barn hjemme og har fritid til overs, sier Risberg.

Med for tredje gang

Risberg har deltatt på Kirkens Julemesse i to år tidligere, og er med det godt kjent med både øvrige ildsjeler og hvordan julemessa er organisert.

Da iSolør.no var innom for én uke siden var det baking av Goro som sto på agendaen. Julekakene er populære, og de beste kakene blir som regel solgt først.

Som tidligere år er alle besøkende som skriver seg opp med i trekningen av et weekendopphold på Venabu Fjellhotell. I tillegg blir det aftentrekninger alle tre dagene.

Kirkens julemesse holder åpent torsdag 24. november fra klokka 11.00 til 18.00, fredag 25. november fra klokka 11.00 til 19.00 og lørdag 26. november fra klokka 11.00 til 16.00. Hovedtrekningen skjer klokka 16.00 lørdag.

- Velkommen til Kirkens Julemesse og en hyggelig handel, sier Risberg.