• MANGE BIDRAR: Ben-Philip har et stort team i ryggen med sponsorer, mekanikere og familie som stiller opp. Uten de hadde ikke seieren vært mulig.

Årets sesong har vært et eventyr for Ben-Philip Gundersen (22) fra Kjellmyra. Den ene seieren etter den andre gjorde at han før den siste EM-runden i helga ledet med 7 poeng. Helgens EM-runde gikk av stabelen i Tyskland, og selv med 7 poengs forsprang visste Gundersen at det kom til å bli en tøff helg.

- Spesielt med en førstesving der alt kan skje. Det startet bra med en 6. tid på lørdagens trening. Bilen fungerte bra og vi fulgte opp med en 3. tid i første innledende omgang. I andre innledende omgang ble vi liggende litt bak og fikk ikke kjøre vårt eget spor, det endte med en 8. tid. I tredje og siste omgang på lørdag var vi tilbake der vi skulle være og kjørte helgens beste tid i klassen, sier Ben-Philip Gundersen.

Ledet med fire poeng før finalen

Kjøringen søndag morgen gikk også bra, men før finalen ledet Gundersen kun med fire poeng på andreplassen.

- I finalen sto vi i bakerste ledd, men hadde en veldig bra start. Men dessverre sto plutselig en bil tvers over banen foran meg, og de andre kom forbi på utsiden. Men vi kom inn på en 5. plass i finalen og berget 1.-plassen i sammendraget, sier en fornøyd Gundersen.

Han vil rette en stor takk til alle som har hjulpet til gjennom sesongen. Det være seg sponsorer, venner, familie og alle andre som har bidratt.

- Folk jobber dag og natt på verkstedet, og får ting på beina igjen gang etter gang. Det blir vanskelig å utnevne en enkelt person, eller bedrift, siden alle er like viktige på hver sin måte, sier Gundersen.

Han retter likevel en ekstra takk til familien, med far Bernt i spissen, og ikke minst en tålmodig kjæreste.