Det har gått ett år siden Grue Sparebank etablerte filial på Flisa, og banken er storfornøyd med det første året.

- Det har gått over all forventning. Det har vært skikkelig artig, og vi er tatt vel i mot i Åsnes selv om vi kommer fra Grue, smiler banksjef Hans Petter Gjeterud.

På det første året har banken økt porteføljen på privatmarkedet betydelig, og Gjeterud er meget godt fornøyd med at rundt 500 nye kunder har kommet til som følge av etableringen. Banken ligger nå på nivået de planla å ligge ved utgangen av 2017.

- Vi ligger mer enn ett år før tiden, og det tyder på at kundene har likt etableringen på Flisa, sier Gjeterud.

Han tror ikke det ville vært mulig å få så mange nye kunder uten en fysisk filial på Flisa.

- Nei, det vil jeg våge å si. Det er en klar forutsetning å være tilstede lokalt. Vi har vært aktive mot Åsnes før også, men har ikke fått den responsen tidligere som vi gjør nå, sier Gjeterud.

Tilstedeværelse viktig

Erik Brinch Lund har jobbet mange år i Grue Sparebank, og er fra Åsnes. Han er heller ikke i tvil om at den fysiske etableringen var et riktig grep å ta.

- Det har med tilstedeværelse å gjøre. Vi har vært aktive i mange år, og nå er vi her med fysiske lokaler. Folk er veldig positive, sier Brinch Lund.

Selv om 500 nye kunder har kommet til har ikke Grue Sparebank planer om å si stopp enda. De har plass til flere kunder, og vil gjerne vokse videre.

- Vi skal fortsatt være den lokale banken med god kundeservice, men det er et mål at vi vokser sakte men sikkert som vi alltid har gjort. Vi må henge med i utviklingen, sier Gjeterud.

En positiv utvikling er viktig for hele Solør-området, og Gjeterud vil at Grue Sparebank skal bidra til dette.

- Vekst i Solør er vi alle avhengige av, og vi skal bidra så godt vi kan, sier Gjeterud.

Ettårsjubileet markeres fredag på Flisa med kaffe og kaker, og de to håper mange legger turen innom.