• GODT BESØKT: Mange fant veien til Radhuskinoen for å få testa nervene.
  • MAKABERT: Dramagruppa er basert på frivillighet, og har fått til utrolig mye.
  • IMPONERT: Erik Trongaard Grønli var svært imponert over spøkelseshuset på Flisa og lot det hagle superlativer.

Dramagruppa MortemMania vil bli mest mulig kjent, og skal vi tro tilbakemeldingene de får fra de som har besøkt spøkelseshuset er det høyst fortjent. Silje Lien er en av grunnleggerne av MortemMania, sammen med Kim Fredrik Brennhold, Martin Husubæk og Odin Hansen Smedbak. Hun forteller at konseptet starta ved et ønske om å gjøre noe kult på Halloween på ungdomshuset på Flisa, men at konseptet bare har vokst i størrelse og er nå løsrivd fra ungdomshuset. 

- Spøkelseshuset går ut på å trigge det folk er mest redd for. Vi følger med på nye thrillere og skrekkfilmer og bruker ting som folk er interesserte i. Vi ønsker å gi de et adrenalinkick som ikke er av det normale, sier Lien.

Makabre scenarioer 

Spøkelseshuset har blitt godt besøkt under mart'n, og de frivillige i MortemMania har fått gode tilbakemeldinger. En av de som er full av lovord om spøkelseshuset, er Erik Trongaard Grønli som har tatt turen til slektninger i Solør. 

- Jeg har vært på Tusenfryd og i Liseberg, men der er de jo profesjonelle, så jeg er mest imponert over det her. Jeg visste ikke hva som skjedde fra rom til rom, og det var mange overraskelsesmomenter. Særlig lyd- og lyseffektene var gode, skryter han.   

Gjengen i MortemMania pakker ned spøkelseshuset lørdag kveld, men Lien forteller at de skal sette seg på tenkebenken og finne på noe kult til oktober. Med de gode tilbakemeldingene fra de besøkende, er det bare å tro at de ønsker mer av det dramagruppa kan tilby av makabre scenarioer og bestialiteter. På spørsmål om de besøkende blir skremt, ler Lien. 

Folk blir gærskremt!, sier hun.