• GLADE LÆRERE: Fra venstre Christine Mowinckel, Uno Møller Christiansen og Elida Inman er stolte over elevene fra både drama og sang.
  • SERIØS FORESTILLING: Det er et seriøst tema som går igjennom forestillingen, men humor og god musikk er lagt inn.

Christine Mowinckel er kulturskole lærer og jobber med drama gruppen innenfor kulturskolen. De har jobbet lenge med stykke, og er spente på hvordan publikum vil reagere på stykket. Flere deler av kulturskolen er dratt inn i stykket.

Musikken er mye skrevet selv, eller så er det skrevet ny tekst til en kjent melodi. Den yngste som har skrevet musikk til stykket går i 3. klasse.

- Elevene har nå blitt mer trygge på seg selv og da er det enklere å finne en passende rolle for alle, forteller Christine Mowinckel.

Elida Inman og Uno Møller Christiansen er med i husbandet for forestillingen. Det er en av de tingene som blir annerledes med denne forestillingen. Noe som er viktig for alle tre er at dette er en forestilling for alle.

En trenger ikke å kjenne noen som er med for å se på, om noen bare vil se teater og musikk flettet sammen i en forestilling, så er det bare å komme.

- Det blir ingen vanlig kulturskole forestilling, det blir mer konsertstemning sier Mowinckel.

Presset om å være flink

Forestillingen kategoriseres som en musikal med ord og musikk satt sammen så det ikke blir noen hakk under forestillingen. Dette stykket handler om ei jente som er så flink at hun forsvinner, dette stykket ble valgt fordi det kan være komplikasjoner rundt det presset med å være flink i samfunnet nå.

- Det er så mange barn og ungdom nå som er så flinke at de faktisk blir slitne av det, og det er ikke slik det skal være, forklarer Mowinckel.

Forestillingen har premiere på rådhuskinoen torsdag 8. juni klokken 17.00, men allerede på dagen har skolene rundt i distriktet fått sett stykke ved skoleforestillinger. Det er gratis å komme inn.