• FORNØYD: Helga startet ikke bra, men endte med 2. plass i EM. Da er det lov å være blid!
  • UTFORDRENDE: En helg fylt av plunder og heft endte med en fantastisk 2. plass for Espen Isaksætre.

2. EM-runde i rallycross ble arrangert i Portugal, i en liten by ved navn Montalegre. Vakre fjellheimer med vindmøller og små landsbyer så langt øyet kan se.

-Lite visste vi at denne helgen skulle by på både sommer og vinter. Veien fra Barcelona der bussen hadde stått siden sist løp og til Portugal skulle vise seg å bli litt mer utfordrende enn først antatt. Sent onsdag kveld etter å ha kjørt 3-4 timer fra Barcelona, blir vi smertelig klare over at dieselmåleren på bussen ikke lenger fungerer. Det å kjøre dieseltomt midt i en bakke i Spania en plass er ikke å anbefale! Med litt pågangsmot og gode ideer løser dette seg iløpet av natta, og vi ankommer omsider Portugal og Montalegre torsdag formiddag til strålende sol. Nå var det bare å sette opp teltet og se over bilen før vi var klare for helgen løp, forteller Espen Isaksætre. 

Tekniske utfordringer

På trening lørdag ble det fort klart at bilen ikke gikk som den skulle, og det ble etter hvert klart at bilen fikk for mye bensin og dette måtte justeres.

- Det ble en beskjeden 20. tid i Q1 og en 15.tid i Q2, og utsiktene for videre kjøring og semifinale var ikke gode. Etter utallige telefoner og hjelp fra flere finner vi lørdag kveld en innstilling som skal vise seg å fungere bra. Søndag og Q3 blir snupunktet da jeg kjører inn til en 3 plass i mitt heat og en 3. tid totalt i omgangen. Her skal det sies at været svingte en del, og de siste heatene ble kjørt under tøffere forhold - men litt flaks skal man jo ha! smiler Isaksætre. 

Etter en god start i Q4 ble det heatseier, og med en 5 tid totalt i omgangen var det klart for semifinale.

- I semifinalen kjører de 12 beste førerne totalt, der 6 og 6 kjører mot hverandre og de 3 beste i begge heat møtes i finalen. Semifinalen var spennende fra start til slutt, og det ble mye kniving før 3. plassen i mål var sikret. Jubelen var stor, da dette virket å være utenkelig etter første dagen. Nå var det altså klart for finale, forteller Isaksætre. 

Snø i finalen

Finalen var som vist på TV preget av kraftig snøvær, og med sur vind i tillegg.

- Opplevelsen mildt sagt kald, men etter 6 spennende runder ble dette litt glemt da det over alle forventninger ble en fin 2.plass! Jeg ledet lenge, men forspranget ble litt for lite da alternativsporet skulle kjøres. En 2.plass smakte virkelig etter en vanskelig start på helga! Morsomt denne helga var jo også at finalen ble vist på TV, da det er mange som er interesserte og lurer på hvordan det går, sier Isaksætre. 

Utrolig mange hyggelig tilbakemeldinger 

- Takk for alle hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger jeg har fått! Dette gir motivasjon til å fortsette og prestere. Uten teamet og sponsorer hadde ikke dette vært mulig, og med en god heiagjeng er det ekstra hyggelig når det går så bra, smiler Isaksætre. 

Neste EM-runde er helgen 9-10.juni, og denne gangen er det Lånke banen i Hell og Norge som er arrangør. Siden Espen er bosatt i Stjørdalen blir dette nærmest hjemmebane, og han håper å se mange kjente ansikter denne helgen.  

- Håper denne helgen blir en stor fartsfest, og at mange tar turen for å komme og se, avslutter Espen Isaksætre.