Til daglig jobber Espen Lonkemoen Framås som institusjonskokk, men han har bakt hele livet.

- Hjemme har det alltid vært skikkelige hjemmebakte kaker. Vi har bakt tradisjonskaker til bursdager, 17. mai, jul også videre. Det har alltid vært en del av livet. Men jeg har aldri bakt kaker på tid hjemme, smiler Lonkemoen Framås.

For det er nettopp det kakekrigen på FEM handler om. I løpet av 1,5 timer skal deltakerne bake kakene de får i oppdrag, og de må både se og smake godt.

- Kaka skal smake godt både med øyne og munn, og står den ikke på bordkanten når tiden er ute blir den ikke godkjent, sier Lonkemoen Framås.

FEm deltakere i uka

Det er fem deltakere som er med i starten på uka, og til slutt står én deltaker igjen som går til semifinalen og eventuelt en finale. Lonkemoen Framås røper selvsagt ikke hvordan det gikk.

- Nei, men det var en veldig spesiell opplevelse. Litt gruer jeg meg til å se, for jeg vet ikke hvordan de har klippet sammen sendingen. Baketiden var grei, men det var flere intervjuer i forbindelse med innspillingen som jeg er spent på, sier Lonkemoen Framås.

Han synes at erfaringen med TV-kameraene var gode, og ser ikke bort fra at det kan bli flere TV-programmet om muligheten dukker opp. Men Paradise Hotel blir det neppe:

- Nei, det blir det ikke, smiler Lonkemoen Framås.