På samme tid i fjor var Trond Midtsundstad redd for at Flisa-polet kunne bli nedgradert på grunn av dårlig salg. Økte taxfreekvoter og nærheten til Sverige fikk skylda. Men nå er Midtsundstad langt mer optimistisk.

- Så langt i år har salget vært veldig bra, og folk støtter opp om det lokale polutsalget her på Flisa. Januar og februar var gode måneder, mens mars var litt dårligere igjen. Mai slår imidlertid alle rekorder, sier Midtsundstad.

HANDLER LOKALT I FINVÆR

For når finværet kommer er det tydelig at lokalbefolkningen setter pris på å ha nærhet til alkoholholdige varer.

- Den gode maimåneden tar igjen den dårlige marsmåneden, og så langt i år ligger vi langt foran 2015 i omsetning. Det gjør at jeg er optimist, og ikke har noen tro på at Vinmonopolet på Flisa skal ble redusert, sier Midtsunstad.

Vinmonopolet på Flisa er et såkalt nummer 2 utsalg. Det betyr at det finnes omlag 700 merker. En reduksjon til nummer 3 utsalg ville redusert utsalget med 200 merker.

- Det ser bra ut nå, og det er finværet som må ta skylda. Helga før 17. mai hadde vi en rekordomsetning, og våre tall var langt bedre enn de fleste andre polutsalg, sier Midtsundstad.