• MANGE VIL HA: 90 prosent av husstandene som er besøkt på Åsnes vestside har takket ja til fiber. Det går mot ny norgesrekord i ja til fiber.

Åsnes kommune går fra å være verstingen i høyhastighetsbredbånd til å sette norgesrekorder i utbygging. Fra en høyhastighetsdekning på null prosent for noen år siden har Åsnes snart 60 prosent dekning.

- Det er veldig moro å være kommunens prosjektleder på fiberutbygging nå. Fra 0 til 60 prosent dekning er det vi har kontrakt på nå. I tillegg har vi en ny utlysning ute, og regner med å skrive kontrakt med en leverandør på ytterligere 680 husstander. Da vil Åsnes ha en fiberdekning på 77 prosent, sier Otto Langmoen, som er sektorleder for samfunnsutvikling i Åsnes.

På allmøtet i Hof samfunnshus tirsdag var det rett og slett ikke plass til alle. 250 personer kom, og folk måtte få med seg møtet fra døråpningen! Fiber, det vil folket på vestsiden gjerne ha.

- Det er stort engasjement, og mange fikk høre om prosjektet. Målet vårt er 100 prosent dekning på høyhastighetsbredbånd i Åsnes innen i 2020, sier Langmoen.

Tror det er mulig å nå målet

Salgs- og kundedirektør i Telenor, Jørgen Bjune, tror Åsnes vil klare å nå det målet med farten som nå er på utbygging.

- Med engasjementet vi ser i Åsnes er jeg sikker på at Åsnes vil klare målet om høyhastighetsbredbånd til alle husstander innen 2020, sier Bjune.

Da fiberprosjektet på Flisa skulle selges inn satte Telenor ny norgesrekord med 80 prosent ja til fiber. Så langt har 90 prosent av husstandene som har fått besøk på vestsiden takket ja. Det gjenstår å besøke en del, og Bjune tror en snakker om ny norgesrekord her nå.

- Fristen for å tegne seg opp er 31. januar. Da stenger salgsrunden, sier Bjune.

Underentreprenøren til Telenor for byggingen på Åsnes vestside, Testa, har nå valgt graveentreprenør. Bjune og Langmoen synes det er ekstra stas at denne er lokal.

- Det er Bernt Gundersen Graveservice AS som skal stå for gravingen i dette prosjektet. Han og mannskapet er opptatt av det som skjer i Solør, og vi er veldig glade for at valget falt på Bernt Gundersen Graveservice, sier Bjune.