Søndag 23. september klokka 16.00 er det altså klart for premieutdeling for Finnskogkarusellen som ble arrangert for 45. gang i år. 

- I fjor var det 87 deltagere, mens i år var det totalt 83. Ikke så verst det! Det er i alle fall mange nok til at vi har bestemt at det blir Finnskogkarusell neste år også. Vi har en målsetning om at det skal bli ei 50-års feiring, men må ta ett og ett år om gangen. Det positive i år, er at det var med litt flere unge enn tidligere, forteller Kåre Robert Hofgård. 

Endring fra tidligere år

Tidligere har det vært 6 løp og du måtte være med på 4 av disse for å få premie.  I år gjorde arrangørene en endring og det ble en suksess. 

- Ja, vi kuttet ut det «baneløpet» på Kilskula, for der var det liten deltagelse de siste årene. I år var det altså 5 løp og du må ha vært med på 3 av de for å få premie. I fjor var det ca 66 prosent av de som var med som fikk premie, mens i år var det nesten 75 prosent - og da mener vi da var en suksess med endringen! Og hele 34 prosent deltok på alle 5 løp, det er vi godt fornøyd med, smiler Hofgård. 

Det er faktisk 7 personer som har vært med i alle 45 år Finnskogkarusellen har blitt arrangert!

- Ja, både Olav Nordermoen, Marit Jensen, Morten Bergersen, Jenny Kilen, Berit Granvoll, Berit Nilsen og Oddbjørn Evensen har vært med i alle år! Disse 7 får hver sin krystallvase i premie under premieutdelingen 23. september, forteller Hofgård. 

Trekning av 10 gavekort

For de som har fullført alle 5 løpene, er med i trekningen av gavekort. 

- For barn er det 4 gavekort á 200 kroner og 1 på 1.250 kroner. For voksne er det også 4 gavekort á 200 kroner og 1 på 1.500 kroner. Det er totalt 8 barn som var med alle 5 løp, mens det var 20 voksne som fullførte alle 5. Barn får premie hvert år for deltagelse, mens for voksne er litt forskjellig - men rundt hvert 5. år vanker det premiering, forklarer Hofgård. 

Premieutdeling er altså på Sandberg på Velta 23. september klokka 16.00. 

- Det er bare å møte opp, ingen påmelding i forkant! Ettersom det er 45. års jubileum blir det i tillegg til bruks, kaffe og kaker, også servering av gryterett og alt er gratis! Vi håper så mange som mulig kommer og tar i mot sin velfortjente premie, avslutter Hofgård.