Engasjementet har vært stort rundt julekonsertene til Victoria og Benedicte Vinje de tre foregående årene. Konsertene har blitt holdt på ungdomsskolen tidligere, og de har samlet inn nærmere 90.000 kroner til kirka gjennom konserter.

Nå står kirken der i all sin prakt, og det har blitt en flott konsertarena for lokale og internasjonale artister. Nå gleder Vinje-jentene seg stort til å synge hjemme i kirka.

- Benedicte har sunget der én gang før. Dette blir den første gangen min. Endelig skal vi få synge sammen og få holde den konserten her i kirken. Det betyr veldig mye for oss begge, sier Victoria Vinje.

Tidligere år har besøktallet rundet godt over 200, og de to håper enda flere tar turen til kirka 17. desember klokka 18.00.

- Vi bygger på det konseptet vi har hatt helt fra starten. Den første låta er «Velkommen hjem», som også er navnet på konserten. Dette blir starten på juleferien for oss begge hjemme i Våler, og det blir en variert konsert, sier Victoria.

Hematt tell jul

Begge bor og jobber til daglig i Oslo, men det er noe eget med jula hjemme i Våler. I konserten vil vi få høre noen nye julesanger, tradisjonelle julesanger, noen ikke-julesanger og noe eget materiale fra jentene.

- Konserten er lagt opp mye rundt julas handling. Både teoretisk og historisk, og vi er innom noen samfunnsaktuelle temaer. For eksempel at vi må ta vare på hverandre, sier Victoria.

Med seg har de Oliver Bråten som styrer lyd og lys. Videre er musikerne Vegar Vindfallet, Fredrik Vindfallet og Simen Grunt med. Alle er fra Hedmark.

Billettene koster 200 kroner for voksen, og 150 kroner for barn. De kan kjøpes i døra, og via mCash ved å scanne QR-koden til arrangementet.

- Nå gleder vi oss til å starte juleferien hjemme i Våler med denne konserten, og håper at mange blir med oss på en hyggelig førjulskonsert i kirka, sier Benedicte.