• TØFFE TAK: Sigvart Melsnes Svenneby (til høyre), i tøffe tak med tidligere lagkompis Andreas Håbakk - fra en treningskamp mot Flisa fotball i forrige uke.

Etter å ha slitt i flere kamper i år hvor Fæssa  har ledet til slutten og sluppet inn på overtid,  klarte de endelig å punktere kampen tidlig, og innkassere tre viktige poeng.

- Kjenningsmelodien hittil i år er at vi slipper inn lite mål, men klarer ikke punktere kamper. Kampen startet ikke veldig bra for vår del, og vi bruker tjue minutter før vi kommer i gang og klarer å flytte beina fort nok. Elverum 2 er et lag det er vanskelig å vite hva man får fra, men i denne kampen hadde de med spillere som spiller fast i 2. divisjon – mot forrige uke da de møtte Kjellmyra borte og stilte med åtte mann, forteller Christer Fredriksen.

STRAFFESCORING

- Etter tjuefem minutter får vi straffe etter at undertegnede blir skallet ned i en duell og Lars Henning Braskerud setter ballen sikkert i nota. Elverum 2 skaper ingenting i denne omgangen, og de bærer også preg av å ha fokus på Fadderuke som utgår og sliter vel med lite futt i støvlene. Det passer alltid Fæssa bra, og kampen setter seg med at Fæssa styrer spillet, uten å være veldig farlig på annet enn dødballer. I andre omgang er det bedre og vi ruller opp store muligheter. Litt typisk oss å ikke sette de, for så å få en baklengs – men ikke denne gangen! Vi øker til 2-0 etter en time da Åsmund Håndstad stanger inn en corner fra «Dagens Fæssagutt» Magnus Moen. Siden vi ofte hører at 2-0 er en farlig ledelse, satset vi på å øke denne siden ikke er veldig bortskjemte med å lede 2-0. Lars Henning Braskerud får sin andre scoring etter et raid hvor kampen endelig er punktert. Vi trykker på videre, men klarer ikke pynte på målforskjellen noe mer uten at det betyr så mye annet for de med akademisk interesse, fortsetter Fredriksen. 

- Seier 3-0 men langt fra vår beste kamp i år, og på fredag kommer Kjellmyra på besøk – vi satser på folkefest! smiler Fredriksen.

Fæssa ligger nå på 5. plass på tabellen, poenget bak Kjellmyra, men de har én kamp mindre spilt. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avdeling 02

Braskereidfoss - Elverum 2 3 - 0 (1 - 0)

MÅL: 1-0 Lars Henning Braskerud, 2-0 Åsmund Reinholdt Håndstad, 3-0 Braskerud. 

Fæssa stilte med følgende lag: 

Karl Emil Libekk, Åsmund Reinholdt Håndstad, Christer Fredriksen, Rudi Steen, Magnus Moen, Jakob Lande, Sigvart Melsnes Svenneby, Robin Rostille (kaptein), René Olsen, Vegard Syversrud og Lars Henning Braskerud.

Innbyttere: Kristian Sillerud Torgersen, Magnus André Sparby Rostille, Petter Været Olsrud, Peder Frisendal Tronstad og Patrick Krav Hammeren.

Neste kamp: 

Braskereidfoss - Kjellmyra fredag 24. august klokka 19.00 på Braskereidfoss ipl.