• 32 AKTØRER: Hele 32 skuespillere er med årets Skjoldmøyaspel (Foto: Eskild Vika Amundsen).

Regissør Christine Mowinckel var veldig godt fornøyd etter at onsdagens generalprøve var ferdig. 

- Dette var en veldig fin generalprøve! På ei generalprøve er jo ikke alltid alt på plass, men dette var en veldig fin indikasjon på at vi er der vi skal være. Noe må justeres, vi må trekke opp og trekke ned noen hakk, det ser vi nå. Det er så bra, og jeg er veldig fornøyd med hvor vi er hen i løypa før premiéren. Dette var ei fin generalprøve! smiler regissøren. 

- håper folk møter opp

Er du positivt overrasket eller var det som forventet?

- Det var som forventet vil jeg si, for dette er en utrolig fin og dyktig gjeng som jeg har jobbet med en stund nå. Jeg forventet at de skulle levere og det gjorde de og! Dette blir veldig bra, så det er bare å møte opp på forestillingene. Jeg håper jo at folk møter opp og ser hva vi har jobbet med, og støtter opp når det skjer noe spennende lokalt. Jeg håper mange tar turen og ser spelet disse dagene, for det er verdt det, sier Mowinckel. 

Det var mye som var bra på generalprøva, men det var noe gikk enda bedre enn forventet. 

- Ja, spesielt en del timing som var mye bedre i dag enn det har vært tidligere. Med publikum til stede er også skuespillerne mer «skrudd på». Det er så kjekt å se at de kan «skrus på» og jobbe så bra som jeg hadde forventet. Det er tross alt 32 mennesker pluss 5-6 hester som skal fungere og det synes jeg det gjorde i dag! Det tekniske fungerte også bedre i dag, så det var lettere å se på det tekniske aspektet også, smiler Mowinckel.

- Ta på varme klær og møt opp! 

Oppfordringen til publikum er i alle fall klar: 

- Møt opp! Ta på dere varme klær, sjekk yr.no og kom å ha en fin opplevelse sammen med oss her på Nedre Kjølen, sier regissør Christine Mowinckel. 

Undertegnede kan bare bekrefte at det absolutt er verdt turen, terningkast 5 på generalprøven!