• OFFISIELL ÅPNING: Leder i Gravberget snøscooterklubb Svein Tore Moen og ordfører Lise Berger Svenkerud.
  • FOLKSOMT: Mange hadde tatt turen for å være med på den offisielle åpningen.

Været var strålende (med unntaket av en sur vind) og folk strålte også da snøscooterleden i Gravberget ble offisielt åpnet lørdag 24. mars. 

- Jeg vil gratulere hele Gravberget med scooterleden! Det har vært på gang lenge, men nå er leden i orden. Den har gått igjennom kommunestyret og alle tillatelser er i orden, så nå er det endelig scooterled i Gravberget, sa ordfører Lise Berger Svenkerud blant annet i sin åpningstale. 

Fine naturområder

Per Arnesen i Våler kommune har vært saksbehandler og jobbet mye med leden. 

- Leden er ei runde på 4 mil som går inn i Sverige på 2 punkter. Det mest naturlige utgangspunktet for de som kjører her, er Gravberget gård. Der er det parkering oppe ved garasjen, der kan du lesse av og sette igjen bil og henger og kjøre ut i fra. Der kan du enten kjøre sørover mot Haldammen, der er det gapahuk og en fin rasteplass som Gravberget vel driver. Fra Haldammen kan du kjøre nordover langs Halsjøen og inn i Sverige. Fra Gravberget kan du også svinge nordover langs Ulvåa, og kjøre gjennom veldig fine naturområder. Da kan du komme til Sverige ved kjente Bastkunappen eller Bråtån på norsk side. Kjører du denne veien, så passerer du også Bråtådammen som også har gapahuk og en fin rasteplass. Ved Pissbekken er det tilrettelagt en fin parkeringsplass, for de som kommer fra nord, forklarer Per Arnesen. 

vil knytte ledene sammen

Pr i dag henger ikke ledene i Våler og Åsnes sammen, men det jobbes med saken fra begge hold. 

- Det er ingen tilkobling til Åsnes i dag, men jeg vet at Åsnes har sagt at de jobber med det og ser på mulighetene til å komme seg nordover mot Haldammen. Det er litt tidlig foreløpig, men det jobbes i alle fall med saken, sier Arnesen. 

En snøscooterled gjennom Gravberget kan åpne opp for muligheter på vinterstid, en ellers rolig periode i året. 

- Det er i alle fall en mulighet til å skape noe på vinterstid, skal du drive noe i Gravberget så er vinteren mest utfordrende. Å lage et eller annet rundt snøscooterleden er en mulighet, selv om vi ikke skal skape for store forventninger. Det er flere kommuner som har led og Åsnes har jo allerede hatt det noen år. Det blir nok ikke slik at folk vil valfarte til Våler fordi vi nå har en scooterled, men det gir oss i alle fall noen muligheter. Jan Tore Nedgård for eksempel, har jo startet opp med utleie av snøscootere. Gravberget gård får jo også muligheter til å selge pakker med overnatting for eksempel, og snøscooterklubben kan skape noe rundt leden også, sier Arnesen.

Plass til flere medlemmer

Kjell Andersen i Gravberget snøscooterklubb var fornøyd på åpningen og ønsker seg nå enda flere medlemmer. 

- Klubben ble etablert i mai i fjor, da vi skjønte at leden kom til å bli godkjent. Da vi startet klubben, var det bare en av oss som hadde snøscooter! Vi har hatt utrolig god hjelp av Åsnes snøscooterklubb, de har gitt oss mange gode råd og det er vi veldig takknemlige for. I dag er vi rundt 20 medlemmer, men vi trenger flere. Under arbeidet med leden så ser vi jo at vi er for få, hadde vi vært flere så hadde alt gått mye fortere. Når vi skal drifte leden fra neste år, er vi avhengig av å få med flere til å slådde blant annet. Det er mye jobb med å holde leden oppe, det krever jobbing både sommer og vinter. Det har vært bra trafikk så langt, og vi håper på enda større trafikk fram mot 15. april som er siste dagen leden er åpen, sier Andersen.