Lytterundersøkelsen for lokalradio gjøres av TNS Gallup, og tallene for andre kvartal ble offentliggjort mandag. De viser at SolørRadioen har en pen økning.

- Det er de ukentlige tallene som betyr mest for oss, og de viser at 37 prosent av innbyggerne i Solør hørte på oss i løpet av uka i andre kvartal i år. Daglig var det 23 prosent som hørte på oss, og i landssammenheng er det også utrolig bra, sier Bjørn-Martin Brandett.

Landets tredje største

Oversikten for hele landet er ikke satt sammen ennå, men det ser ut til at bare Nea Radio i Sør-Trøndelag og 1 FM i Molde har større oppslutning lokalt enn SolørRadioen.

- Hva som gjør at vi øker så mye nå er litt vanskelig å si. Vi har ikke gjort noen store endringer på innhold eller musikk. Jeg tror det er hele totalen, og at SolørRadioen er delaktig i lokalsamfunnet på mange måter SolørRadioen pluss begynner også å bli mer og mer populær, sier Brandett.

Tallene for første kvartal 2016 viste at 31 prosent av befolkningen i Solør hørte på hver uke. En økning på seks prosent her er ganske mye.

- Veldig positivt. Det vi nå tilbyr i Solør med nett, magasin og radio har blitt tatt veldig godt i mot, og mediene utfyller hverandre, sier Brandett.

Onsdag kommer månedens utgave av SolørMagasinet med posten.

Fakta

Lyttertall SolørRadioen

  • Daglig: 23 prosent
  • Ukentlig: 37 prosent
  • Månedlig: 45 prosent

Tallene viser oppslutning i Solør-kommunene. Kilde: TNS Gallup.