• KJENT OG KJÆR FASADE: Selv om butikken i dag heter Joker Kjellmyra, så er det fortsatt Holm-butikken for de aller fleste.
  • TIDLIGERE EIERE: Fra venstre Nils Holm, deretter broren Bernhard Holm, så sønn til Bernhard - Eyvind og helt til høyre Gunnar Damhaug.

Butikken har vært i drift siden 1895, mens i dagens bygg har det vært drift siden 1916. Det var Nils Holm som i sin tid starter landhandel på Røstvang, deretter på Kjellvang. Fra 1916 har Holm-butikken vært på samme sted, noen utbygginger har det vært, men fasaden er i stor grad den samme den dag i dag.  

Dagens butikksjef, Eva Holm Kaiser, overtok butikken i 2003, og er 4.generasjon som både eier og driver butikken på Holmhjørnet:

- Det er mye historie bak dagens butikk, og nå er det altså 100 år siden Nils Holm fikk bygget dette handelsstedet. I 1967 overtok mine foreldre, Emma og Gunnar Damhaug, etter min bestefar Eyvind Holm. De endret navn til E.Holm's eftf. da de overtok, og min far hadde allerede da jobbet i butikken som ekspeditør siden 1949. Og i 2003 var det min tur, da som 4.generasjon, forteller Eva Holm Kaiser. 

stor utvikling på 100 år

Det har vært store forandringer, siden bygget ble reist i 1916:

- For 100 år siden var det salg over disk og varer hang oppunder taket her. Jeg har sett et gammelt bilde, og på den tiden hadde de ALT av varer i butikken. Det var byggevarer, klær og sko, i tillegg til mat selvfølgelig. Vi ble en del av Joker-kjeden i 2002, og det synes vi er bra. Vi får god hjelp og støtte fra Norges-gruppen, vi har også en driftsleder som er veldig engasjert, og det synes vi er veldig bra. Jeg synes folk er flinke til å bruke oss, jeg er også veldig glad for at det er en del yngre som har begynt å handle hos oss. Så her har vi alle generasjoner kunder! Vi holder fortsatt på med utkjøring av varer, noe som min far startet med i sin tid. Mange eldre kan fortsatt bo hjemme, ettersom vi kjører ut mat til dem. De er veldig takknemlige og det blir mye prating og sosialt, det setter også vi stor pris på, sier butikksjefen.

Blir det nye 100 år med Holm-butikk på Kjellmyra?

- Jeg skal nok ikke drive i 100 år til, og det blir en tøffere og tøffere bransje. Vi har to jenter, men de virker ikke så interessert i å overta driften etter hvert. Men så lenge jeg orker å drive, blir det butikk her, så får vi se hva som skjer etter det, sier Holm Kaiser.

Det har vært feiring hele uka, og det fortsetter både fredag og lørdag:

- Vi har hatt konkurranser hele uka, fredag og lørdag serverer vi marsipankake, kaffe og saft for de mindre. Alle er hjertelig velkomne innom til oss, sier Eva Holm Kaiser.