Marion Engeli, som leder seniorprosjektet i Våler, er storfornøyd med responsen rundt «smak og lær». De tre foredragene som allerede har blitt arrangert har vært en suksess, og seniorene i Våler har lært mye om mat og kosthold. Tirsdag er det aktivitet som blir temaet.

- Tidligere har vi hatt sunn mat i fokus på disse arrangementene. Men tirsdag skal vi ha om bevegelse og hverdagsaktivitet. Dette henger jo sammen med de foregående foredragene. Det handler ikke bare om hva du putter i dag, men også hvordan du beveger seg, sier Engeli.

Har kake!

Hun lokker med god bløtkake i etterkant av foredraget, og håper det kan friste mange til å komme. Det er heller ikke lagt opp til noen fysiske øvelser, og det er selvsagt frivillig å praktisere det som læres bort.

- Det kommer en sprek ung dame for å holde foredraget. Jeg har hørt henne flere ganger før, og her kan folk lære seg enkle ting for å holde seg i bedre form. Vi håper dette skal fenge like bra som tidligere, sier Engeli.

For oppmøtet har vært bra. Temadagen om fisk trakk over 80 personer til Stallen, og det var ikke eneste ledig stol. Også oppmøtet på de to andre temaene har vært bra.

- Hyggelig er det også at det skjer noe på Vålertunet, smiler Engeli.