• NÅ ER DET SLUTT: Tore Sletten overlater roret til svigersønnen og er trygg på REMA 1000 fortsatt er i de beste hender.
  • NY KJØPMANN: Tor Erik Nyen overtar som kjøpmann på REMA 1000 på Flisa, han ser fram til utfordringen - men gruer seg litt også.

14. november blir det altså både et generasjonsskifte og et eierskifte på REMA 1000 på Flisa. Tore Sletten gir seg som kjøpmann etter mange år i bransjen. 

- I bransjen har jeg vært veldig lenge, det er vel 44-45 år nå. REMA 1000 på Flisa har jeg drevet i 24 år, så jeg begynner å bli «voksen»! Jeg er ikke pensjonist, og det er litt vemodig at jeg skal slutte. Jeg har slitt litt med hofte og bein i lengre tid, men nå i høst har jeg tatt en hofteoperasjon. Jeg trenger nok litt tid til å komme ordentlig i gjenge igjen, og det er derfor vi har endt opp med denne løsningen. Da kan jeg få bruke litt tid til å jobbe meg opp igjen, forteller Tore Sletten.

- Har ikke gjort annet å jobbe i butikk

Karrièren som kjøpmann startet med arbeidsuke på Domus på Flisa. 

- Jeg har jo ikke gjort noe annet enn å jobbe i butikk! Jeg var på Domus i rundt 20 år, før jeg ble spurt om å starte REMA 1000 på Flisa og her har jeg nå vært i 24 år. Jeg gikk den lange veien fra å være «flaskegutt» til sjef i perioden på Domus, det var en lærerik tid og moro å være med på. Kjøpmannsyrket har forandret seg mye siden jeg startet, sier Sletten. 

Det er vel litt vemodig å slutte etter så mange år?

-  Ja, det er det. Jeg har hatt mange fine år i bransjen, og jeg startet egentlig på 0. Dette er jo livsverket mitt og det føles rart at jeg ikke skal jobbe så mye her lenger. Samtidig føler jeg det er en veldig god løsning og jeg er stolt over at det er Tor Erik som overtar. Da føler jeg trygg på at livsverket blir tatt godt vare på. Tor Erik må ta vare på kundene sine som jeg har gjort i alle år, og det fikser han, smiler Sletten.

- Skal drive butikken på min måte

Etter 11-12 år som butikkarbeider, overtar altså Tor Erik Nyen som kjøpmann fra 14. november.

- Jeg skulle egentlig bare jobbe i REMA 1000 mens jeg ventet på å starte i militæret, men det skjedde aldri - så da har jeg vært her siden 2007. Dette blir en spennende utfordring og jeg gruer meg litt. Jeg er uansett trygg på at jeg skal få det til. Det blir jo spesielt å overta etter svigerfar, og jeg føler at jeg har mye å bevise overfor han. Jeg skal nok få det til og det blir ei spennende tid framover. Det blir nok ikke noen store forandringer, men jeg skal drive butikken på min måte. Det blir heller ingen endringer blant de ansatte, sier Nyen. 

Ingen «syvende far i huset»

Blir det som å hoppe «etter Wirkola»? 

- Ja, Tore har gjort en god jobb i mange år, så det er litt å se opp til. Det er absolutt en trygghet at han er tilgjengelig for meg framover. Det vil være til stor hjelp, og han har lovet å ikke bli noen «syvende far i huset». Det blir spennende å bli sjef, og det blir en ny utfordring. Det blir en annen hverdag og en annen rolle for meg. Jeg jobber allerede mye, men nå blir det enda mer. Dette blir nå min butikk som jeg skal forme slik jeg vil ha den, og der har ikke Tore noe han skulle ha sagt, ler Nyen.  

Den avtroppende kjøpmannen har en oppfordring til kundene. 

- Jeg vil de takke de mange trofaste ansatte som har vært med lenge. Jeg vil også takke alle som har vært kunder opp igjennom årene! Så håper jeg at alle fortsetter som kunder, og tar godt vare på Tor Erik og de ansatte. REMA 1000 på Flisa vil bestå selv om jeg slutter, smiler Tore Sletten.