• ALT I RUTE: Ved 18-tiden onsdag var hele butikken klargjort for åpning torsdag.

Torsdag er det åpningsfest for Zavanna i Flisa Stormarked. Noen uker med hektisk aktivitet er i mål, og regionsjef Reidun Johansen gleder seg stort til å åpne porten for første gang.

- Zavanna har ekspandert ganske kraftig de siste årene. I min region er det 20 butikker, og det er blant annet i Hedmark og Oppland. Totalt er det 70 Zavanna-butikker i Norge, sier Johansen.

Flisa har hun stor tro på, og at det er konkurranse med flere andre godt etablerte klesbutikker ser hun bare på som en fordel.

- Butikkene i Kongsvinger og Hamar har en del kunder fra Flisa i dag, og det er mange som har kikket inn gjennom porten mens vi har bygd opp butikken. Interessen er stor, og vi gleder oss stort til åpning, sier Johansen.

Zavanna er en etablert butikkjede innenfor damemote. Merket er opprinnelig dansk, og ble etablert i 1992.

Flytter til Flisa

Som følge av at Zavanna etablerer seg på Flisa får også Åsnes kommune to nye innbyggere. Elin Hjemli (26) tar nemlig med seg samboeren og flytter til Flisa i april. I dag er hun daglig leder for en frisørsalong på Hamar, og nå bor de i Elverum. Det blir det snart slutt på.

- Jeg starter i jobben 3. april, og gleder jeg veldig. Dette blir for meg noe nytt, og jeg ser frem til denne utfordringen. Planen var nok å flytte på oss uansett, men med denne jobben ble valget definitivt Flisa, smiler Hjemli.

Hun møtte samboeren på Solør Mart'n for noen år siden, og trives godt i Åsnes.

- Han lurte meg med hit. Men her har jeg nå alle vennene mine, og det er helt naturlig å flytte hit nå, sier Hjemli.

Med på laget i butikken blir også Helga Østby. Hun kommer fra Trøndelag, men bor i Brumunddal. Riktig nok har hun en bedre halvdel i Heradsbygd som gjør at pendlevegen blir litt kortere til den nye klesbutikken på stormarkedet.