• TEORI: Animasjonsfilmskaper, Karin Jacobsen forklarer at man kan filme scenene i tilfeldig rekkefølge.

Bittesmå krigere med fargerike bakgrunner og kasser med konsentrert lys. Klasserommet til 7. trinn ved Jara skole minnet mer om et miniatyr filmstudio, en et tradisjonelt undervisningsrom onsdag morgen.

Mange timer har gått med når elevene har forberedt seg til dagen hvor de første bildene skulle tas til deres egenproduserte animasjonsfilm. Animasjon er en del av pensumet hvor blant annet sløyd, norsk og samfunnsfag forankres underveis i prosjektet. Vikingtiden er tema som også er en del av undervisningen i 6. og 7. trinn.

Spennende med ventingen

Elevene ble delt inn i grupper og hadde forskjellige ansvarsområder. Den første scenen som skulle lages var en var en kampscene.

- Nå skal vi filme en kampscene, der et vikingskip kommer inn, sier Madelen Sakserud.  

- Det er morsomt og spennende å drive med dette fordi man må vente på å se hele filmen, sier hun.

Mye forberedelser 

Det har vært en hektisk periode i forkant av innspillingen for både elever lærere. Ansvarlig lærer, Dag Inge Storholt gjør siste finpuss på et iPad-stativ i sløydrommet som skal brukes i filmproduksjonen.  

- Det er mye planlegging. Det man ikke ser på film er bare toppen av isberget. Dette er et prosjekt som vi har holdt på med i 14 dager, men ikke på full tid, sier Storholt

Tidligere i høst hadde Jara skole temadag hvor lokal historie fra vikingtiden var i sentrum. Animasjonsprosjektet er en forlengelse av dette.

Profesjonell hjelp

Med DKS-midler har skolen fått med seg animasjonsfilmskaperen Karin Jacobsen, som skal lose elevene gjennom prosjektet.

- Elvene blir så engasjerte i undervisningen hennes. Karin laget en 4 sekunders film som tok en time å lage. Elevene satt med store øyne og kom med ideer underveis til hvordan historien skulle utvikle seg til å bli best mulig, sier Storholt.

Premiere

Med innspillingsdager onsdag og torsdag og redigeringshjelp fra Jacobsen, er målet å bli ferdig med filmen slik at den kan vises på Formiddagstreff førstkommende tirsdag. Her er alle velkommen til å se filmen.

- Nå føler vi på hva mediene gjør, med deadlinepress, så nå må vi bli ferdige før tirsdag!, smiler Storholt.

Formiddagstreff er tirsdag 14.11. Fra 10-14 på Jara Skole.