• PÅ RØGDEN: NM i isfiske foregikk på Røgden i Grue i helga (Foto: privat).
  • LÆRER: Jørgen Kalfoss er lærer og mentor for gjengen som tok medaljer under NM i isfiske i helga.

Under lagkonkurransen på lørdag stakk elevene av med ikke mindre enn både gull og sølv i juniorklassen!

- Vi gratulerer Asbjørn Kagnes fra Hof og Signe Lund fra Våler med gull, samt John Arne Torp fra Græsberget og Even Østmoe fra Hof med sølv i juniorklassen! I tillegg vant Even Østmoe den individuelle konkurransen i klassen eldre junior på søndag, forteller lærer og mentor Jørgen Kalfoss. 

dyktige elever

Det er ikke bare å gå ut på isen og borre et hull, det krever mye forberedelser hvis man skal vinne NM. 

- På fritida etter skoletid har vi «trent», det krever mye forberedelser for isfiske. Det handler om hvor effektiv du klarer å være, og hvor god plan du har lagt i forkant. Det er lite tilfeldigheter, og vi har sett på økologien i vannet for å forstå hvor vi finner fisken. Elevene har jo pilket før og er veldig dyktige, fortsetter han.

I utgangspunktet representerer hver elev som var med på NM, sin egen forening.

- Vi meldte på 2 lag fra skolen, de bor jo på internatet og er sammen stort sett hver dag uansett. På søndag fisket de for sin egen forening. Even Østmoe som vant gull på søndag, representerte da Solør sportsfiskeklubb. Jeg var også med, men jeg ble rett og slett knust! ler Kalfoss. 

- vært ordentlig stolt i helga!

Naturbruklinja heter det på VG1, mens de velger enten Naturviterlinja eller Skog på VG2. 

- Jeg  startet som lærer i fjor høst, og er imponert over hva elevene faktisk kan. Det er jo moro for skolen også at de presterer bra, jeg har vært ordentlig stolt i helga! jeg har vært med på en del konkurranser, men det i helga slår alt. De ble tross alt Norgesmestere og vi har jobbet mye for å få det til også. Vi startet med treninger etter jul og har vært seriøse med gode planer og gode strategier. Spesielt i lagkonkurransen hadde vi en god plan som ble fulgt til punkt og prikke, og det fungerte jo bra med gull og sølv! I tillegg til meg selv, så har også Rune og Rolf Magnus Grenberg vært med på planlegginga, forteller Kalfoss.

Jørgen Kalfoss vil også rose arrangørene for et godt gjennomført NM. 

- Ja, både Raufjøringen og Grue Finnskog JFF var arrangører på Røgden, og de hadde lagd et kjempefint arrangement! Det var mange deltakere og et ordentlig bra NM, det skal de ha ros for, sier Kalfoss.