• EN FOLKEFEST: Konsertene under SolørMart’n trekker mange folk til hovedscena nederst i Kaffegata.

SolørMart’n har et kjent og vel innarbeidet konsept, og det blir ingen store forandringer i år heller.

- Artistene er jo nye hvert år, men ellers blir det mye av det samme «gode gamle» som tidligere. Programmet er fullpakket fra torsdag ettermiddag, til søndag kveld som vanlig. SolørMart’n starter som alltid med karnevalstog gjennom Kaffegata og åpningskonsert på hovedscena, mens det hele avsluttes med familiedag og trekning i Flisa AIL’s billotteri, forteller Odd Erland Dalen. 

Til åpningskonserten torsdag kveld, kommer selveste DDE, som har 25-årsjubileum i år.

- DDE var her for sju år siden, og det er vel kanskje den best besøkte åpningskonserten vi har hatt. Jeg er ganske sikker på at det blir mye folk i år også, og vi håper det blir en «pangstart» på årets Solør Mart’n.  Det er et av Norges beste band, og trekker mange folk uansett, det viser jo 25 år på veien, sier en fornøyd martn’sgeneral.

Før DDE skal spille, får vi også høre VI2 med søstrene Benedicte og Victoria Vinje fra Våler. Det er absolutt noe å få med seg.

Fredag går det slag i slag hele dagen, før vår egen Thosebricks skal ha midnattskonsert.

- Det blir masse effekter og ikke «bare» med kasse-gitar som vi er vant med. Det blir et ordentlig show og konsert, det tror jeg blir veldig bra og det blir garantert folksomt da også. Thosebricks skal ha en minikonsert på lørdag, for de litt yngre som ikke fikk med seg midnatts- konserten og sikkert for mange andre, forteller Dalen.

Lørdag er det blant annet «Tour of Norway for kids», og deltagelsen blir bare større og større.

- I år starter også Tour de France på lørdagen, og det blir kanskje TV-dekning fra vårt arrangement.  Her er også Solør Cykleklubb med som arrangør og det har de vært i alle år. Dette arrangementet trekker bare flere og flere unger, og arrangøren skryter av at Flisa har det lengste oppløpet for «Tour of Norway for kids», smiler Dalen. 

Spelloppmaker og Borderland avslutter lørdagskvelden, og spesielt Spelloppmaker er i vinden om dagen, med utgivelse av ny CD og gode kritikker i musikkbransjen. Spelloppmaker er spådd å bli de neste Hellbillies av flere musikkmagasiner. Det er mange gode krefter i sving for å arrangere SolørMart’n år etter år.

- Vi har gode samarbeidspartnere i blant annet Landsbyen Flisa, Åsnes kommune, Grue Sparebank, Trestokk-festivalen og T. Catering. Vi tar gjerne i mot flere om noen ønsker å sponse oss, oppfordrer martn’sgeneral Odd Erland Dalen.