For omlag 20 år siden var Hof et storlag å regne i Solør-fotballen. Før 2014 begynte Hof å slite med og stille lag, og det ønsket blant annet Jonas Gottenborg Larsen å gjøre noe med.

- Før jul 2014 hadde vi fått på plass en bra spillergruppe, og et team som ivret veldig for å løfte Hof tilbake til gamle høyder. Målet vårt i første omgang er å få hjemmefansen tilbake på Sundenga, sier Larsen.

Med seg som primus motorer har han broren Fredrik Gottenborg Lindberg og Peter Hansen. De begynner å se resultater av arbeidet som er lagt ned.

Deres tur nå

Familien til Jonas og Fredrik har vært aktive Hof-supportere og preget miljøet på Sundenga i en årrekke. Nå følte de at det var deres tur til å ta i et tak for å løfte fotballen i Hof.

- Allerede i 2015 scoret Hof mer enn på lenge, og vi slapp inn færre mål. 49 spillere har vært innom gruppa, og vi klarte å oppnå det første målet som var å få til et miljø og å få litt poeng. Vi gjorde oss bemerket. Det andre målet er å få mer liv og røre på hjemmekampene, og at de som var her for å se på fotball på 1990-tallet kommer tilbake. Det vil komme i takt med våre prestasjoner, tror Larsen.

Han vil ikke innrømme at opprykk er et mål i første omgang, men sier at å prege tabelltoppen i 5.-divisjon er et mål.

Bruker mye tid

- Det er mange som legger ned mye tid i dette. Blant annet går det til hver eneste kamp en bil med spillere fra Oslo for å spille. Det blir cirka én kamp i uka, og det er mange lokale motstandere, sier Larsen.

I avdelingen finnes blant annet Grinder, Brandval og Våler. Lengste bortekamp er mot Fjelltun.

- Nå håper vi at hjemmesupporterne tar turen tilbake til Sundenga for å se hva vi er i ferd med å få til, sier Larsen.