Hører du trekkspillmusikk ljome i bergeskaftene i Solør i helga kommer den mest trolig fra Skansen. Velforeningen på Skansen inviterer for 11. gang til trekkspillfestival i pinsehelga, og det er ventet folk fra fjern og nær.

- Fjorårets festival gikk veldig bra. Det var mye folk, og bra stemning. Folk kom fra Hønefoss, Hamar, Oslo-området og mange andre steder. Miljøet på trekkspillfestivalen er helt topp, og mange lar seg nok lokke av det, sier Kåre Borgar Rudseter. 

Han er selv stadig på farten med trekkspillet og gitaren, og nå ser han frem til å spille nesten på hjemmebane.

- Jeg bor jo på Flisa selv, men tar med meg campingvogna til Skansen denne helga. Det er noe helt eget med miljøet på en slik festivalcampingsplass. Derfor velger jeg å ta med meg vogna, selv om det bare er noen minutter unna, smiler Rudseter.

Nytt dansegulv i teltet

Det nye dansegulvet på Skansen ble klart til Helt Ville Dager, og har definitivt overlevd trykket på dagene. Det kommer nå trekkspillfestivalen til gode.

- Ja, det er mange som liker å danse. Med nytt dansegulv og nyslått gress på campingplassen er alt lagt til rette for en topp helg. Nå håper vi også at mange lokale tar turen. Det er gjerne de som bor nærmest som er tregest til å få ut på slike arrangement, sier Rudseter.

Festivalen starter fredag og varer til og med søndag. Det blir konsert lørdag klokak 14.00, og dans samme dag klokka 19.00. Ellers blir det konserter og buskspill gjennom hele helga.

- Vi setter opp spillelister slik at folk kan melde seg på. Grendehuset byr på middagsservering, og parkeringsplass har vi mer enn nok av. Nå håper vi været spiller på lag og at mange tar turen, sier Rudseter.