I juni ble fire polske menn pågrepet etter en storstilt politijakt med både hundepatrulje og helikopter på Finnskogen i Våler og Elverum. Mennene forsøkte da å innføre 169 liter brennevin og 1977,5 liter øl inn til Norge. Det utgjør totalt 183.500 kroner i unndratte avgifter, i følge den ferske dommen fra Sør-Østerdal tingrett. 

BRUKTE FØLGEBIL 

Mennene benyttet to biler i smuglerforsøket, hvorav den ene fungerte som følgebil. 

Tollvesenet fattet interesse for bilene da de kom kjørende over den ubemannede grenseovergangen på Bastuknappen på Våler Finnskog. Tollmyndighetene la seg på hjul etter bilfølget. Ikke langt unna kommunegrensa, skilte bilene lag. Tollvesenet fikk stanset den ene bilen, en Mercedes Vito, som viste seg å være full av ulovlig alkohol.

FORSØKTE Å STIKKE AV

Bilføreren forsøkte å stikke av, men ble i løpet av kort tid pågrepet av politiets hundepatrulje.

Politiet tok så opp jakten på de to mennene i den andre bilen, som ble funnet ved Håsjøen øst i Elverum. 

Aktor la ned påstand om fengsel for de fire mennene, i tillegg til at både smuglergodset og de to bilene skulle inndras da saken kom opp i Sør-Østerdal tingrett. 

DØMT

Den ene av mennene ble dømt til fengsel i 45 dager, hvor av 23 dager trekkes fra for tiden i varetekt. De tre andre mennene ble dømt til fengsel i 36 dager, hvorav 23 dager trekkes fra. 

Både smuglergodset og smuglerbilene inndras til fordel for statskassen. 

De fire mennene mister også retten til å kjøre bil i Norge i 2,5 år fremover.