DNT markerer jubileet med «Kom deg ut-dagen», som er Norges nasjonale turdag med over 150 arrangementer over hele landet.

DNT Finnskogen og omegn og Barnas Turlag Solør inviterer til feiring i Våler, og det er oppmøte ved Kjærlighetsstien ved Vålbyen skole.

- tilrettelagt for barn

Daglig leder i DNT Finnskogen og omegn, Lene Sætaberget, forteller mer om arrangementet.

- Dette blir tidenes største utebursdags-feiring! Oppmøte er ved Vålbyen skole søndag klokka 17.00. Husk å ta med hodelykter eller lommelykter, for dette blir en «reflekstur» - det vil si at vi følger etter reflekser på turen. Turen er veldig tilrettelagt for barn, med aktiviteter for hele familien - så besteforeldre, foreldre og hvem som helst kan være med, sier Sætaberget. 

Det blir også litt servering underveis.

- Det blir boller og saft til alle, ta gjerne med matpakke som du kan varme på bålet eller kanskje grille pølser. Det er en gapahuk der også, det blir basen vår der alle kan sitte rundt bålet og kose seg. Ta med godt med klær, det er vintertemperaturer ute nå. På høstens «Kom Deg ut-dagen» var det rundt 50 deltakere, men vi håper jo på det dobbelte nå som det er jubileum! smiler Sætaberget. 

- pakk sekken og bli med

DNT Finnskogen og omegn lover også overraskelser til de minste. 

- Ja, men vi røper ikke hva det er. Vi skal heller ikke se bort i fra at maskoten til Barnas Turlag, Turbo, dukker opp! Her er det bare å pakke sekken og sette på seg godt med klær og møte opp på Vålbyen skole søndag klokka 17.00, er oppfordringen fra Sætaberget.