• HØYTIDELIG PRIS: Her er Christine Mowinckel og Kristian Rostad sammen med hele den norske delegasjonen fra Pan Tretopphytter; Unni Nordby, Finn Erik Nilsen, Jørn Rismoen og Espen Surnevik, og ved siden av representanter fra det Europeiske Stålforbundet.

– Dette er helt rått, helt fantastisk og veldig stort, sier Christine Mowinckel meget glad fra Brussel.

For i går kveld fikk Pan Tretopphytter den gjeveste prisen av dem alle; Award of excellency i ECCS European Steel Design Awards.

Dette er stålbransjens høyeste utmerkelse internasjonalt, hvor målet er å oppmuntre til kreativ anvendelse av stål i design og konstruksjon.

Blant de jurynominerte prosjektene fra hele Europa var Adidas-hovedkvarteret i tyske Herzogenaurach og tennisbana til French Open, Simonne-Mathieu Tennis Court i Paris. Det å slå store prosjekter og store internasjonale selskaper betyr svært mye, forteller Mowinckel.

– Vi snakker så store mengder penger, stål og kompetanse blant de store prosjektene i Europa. Og så kommer på en måte lille Pan Tretopphytter fra Åsnes Finnskog og tar alt! På mange måter er det skogen og naturen som vinner.

nominert til publikumspris

Prosjektet bak Pan Tretopphytter er tegnet av sivilarkitekt Espen Surnevik med utregninger gjort av sivilingeniør Finn-Erik Nilsen. Arkitektens visjon var å lage noe som skulle falle naturlig inn i det eksisterende landskapet, uten å lage inngrep i naturen. Skogen har vært den viktigste inspirasjonskilden.

Dette falt tydelig i smak hos juryen.

I utgangspunktet var Pan Tretopphytter nominert til Publikumsprisen 2019, og her stakk Hippodrome de Longchamps i Paris av med seieren.

Men Pan Tretopphytter tok altså den gjeveste prisen på hele utdelinga. Allerede ved ankomst i Musical Intrument Museum i Brussel begynte ekteparet og gründerne fra Åsnes Finnskog å lukte lunta. 

– Vi fikk utdelt et magasin ved inngangspartiet, hvor Pan Tretopphytter var på framsida. Dette var jo veldig positivt for oss, og vi tenkte at det kan bety noe mer.

Og det gjorde det.

Og i natt har hele den norske delegasjonen feira til langt på natt. Snart reiser de alle hjem til Norge igjen med heder og øre, diplom og en liten pokal i kofferten.