Selv om det blir en forholdsvis kort stopp på Flisa stasjon, kun 11 minutter, så vil det være aktivitet både før og etter at NRKs Sommertog er på plass.

Allerede klokka 10.30 ønskes det velkommen til Flisa stasjon og det blir test av forskjellige aktiviteter. 

Solør Næringshage med Anette Strand Sletmoen og Thor Arnstein Berg i spissen, har vært veldig aktive i planleggingen.

- Vi kan by på utrolig mange flotte aktiviteter! Du kan prøve dressin, og det er det nok ikke alle som har prøvd før. Explore Finnskogen tilbyr fiskeguiding i Glomma, og Ivar The Cakemaker sørger for litt kakekunst og det blir sikkert en smakebit også, smiler Strand Sletmoen. 

stor attraksjon

Som iSolør har skrevet om tidligere, blir det et gjensyn med Skjoldmøyaspelet, i en kortversjon.

- Ja, det blir vikingekamp og vi får se deler av Skjoldmøyaspelet. Noe jeg vil kalle den store attraksjonen denne dagen, og vi gleder oss stort, sier Strand Sletmoen. 

Toget blir ikke stående så lenge, men som sagt skjer det ting før og etter.

- Ja, det er viktig at vi får til en folkefest! Når NRK kommer på besøk, må vi jo tilrettelegge for TV-bildene. Det skal uansett være en folkefest, og vi vil ha flest mulig folk på stasjonsområdet - vi vil vise resten av landet at på Flisa er det liv! Du kan fint være med på Flisa stasjon mens toget er innom, så kan du kanskje se deg selv på TV klokka 15.00, sier Strand Sletmoen. 

Det er mange som gleder seg til å vise fram Flisa til NRK.

- Vi gleder oss! For det første er det gledelig at vi har fått NRK til å stoppe i vår region, nedover i Solør.  Vi må utnytte dette på det beste, og det har Solør Næringshage gjort en kjempejobb med. Det er bare 11 minutter toget er her, men vi kan gjøre mye utav det vi! Håper at så mange som mulig kommer til stasjonen, eller er ute på Glomma i båt, sier ordfører Ørjan Bue. 

ordføreren i havfruedrakt?

Det skal også være havfruer i Glomma, og spørsmålet er om ordføreren er en av de?

- Det kan hende jeg prøver ei drakt, men det blir da uten at NRK er tilstede, ler ordføreren. 

Oppfordringen fra ordfører Bue er klar:

- Møt opp og bli med på en kort, men veldig god folkefest på Flisa stasjon, sier Bue.

NRKs Sommertog stanser altså på Flisa stasjon torsdag 20. juli klokka 12.08, men folkefesten starter allerede klokka 10.30. 

Det offisielle programmet i sin helhet, blir sikkert lagt ut på Åsnes kommune sine hjemmesider etter hvert.