Det var to par som gikk sammen om å arrangere festen med Lasse Stefanz på Skansen forrige fredag. Det gjorde de fordi Skansen vel hadde Lasse Stefanz på hånden, men ikke hadde stort nok dugnadsapparat til å arrangere fest to helger på rad.

- Vi tok det som en utfordring, og angrer ikke på det. Fint vær og over 700 besøkende gjorde at dette ble en kjempekveld, sier Mona Lisa Neser.

Litt skeptisk var hun etter regnværet natt til 17. mai, og økonomisk kunne de fire ha gått på en personlig økonomisk smell om ikke folk kom. Men det gjorde de. Nå kan det blir flere fester på Skansen.

- Østlendingen skrev at vi var slitne og aldri kom til å arrangere flere fester. Hvor de har det fra vet ikke jeg. Jeg kjenner at det frister litt til gjentakelse nå, smiler Neser.

Russen avsluttet på Skansen

Med tilbudspris til russen ble det ekstra mye folk. De fikk en rimeligere inngangsbillett, og det gjorde at mange valgte å avslutte årets russefeiring på Skansen. Mange var også tidlig ute til festen.

- Det kom en kar med taxi fra Siljuberget ganske tidlig. Det ble en slik generasjonsfest som vi ønsket, og stemningen var veldig bra, sier Neser.

Hvor mye penger som Valset vel og Baksjøen får er ikke klart enda. Men at det blir en gave er helt sikkert.

- Solungen er nok rausere enn vi tror. Festen gikk med overskudd, men en del av terminalene vi brukte er ikke oppdatert før etter 7 dager. Så den totale omsetningen vet vi ikke. Vi har heller ikke bestemt om vi skal kjøpe en gjenstand eller å gi en pengegave, sier Neser.

Uansett ble det en stor suksess med fint vær, og enda flere folk blir det trolig på Skansen i helga når Helt Ville Dager arrangeres. Og været - ja det er enda bedre og varmere denne helga.