• TITTEI: SolørMart'n har noe for alle. Dette tilbudet er definitivt ikke for småbarnsfamilier.

Det er nemlig slik at dramagruppa Mortemmania skal ha oppsett av sitt spøkelseshus i Rådhuskinoen Kulturhus under SolørMart'n på Flisa fra 30. juni til 3. juli i år.

- Det er spøkelseshuset fra Halloween vi setter opp på nytt, men med noen små forbedringer. Jeg tror det er veldig mye folk på Flisa denne helga som ikke fikk oppleve oss sist. Dette bør du ikke gå glipp av, sier Odin Hansen Smedbak.

TIL USA FOR Å LÆRE

Sammen med Kim Fredrik Brennholt har han vært i USA for å lære om spøkelseshus. Her besøkte de Transworld i St. Louis for å se hva som er det kuleste nå innenfor spøkelseshus. Planene for SolørMart'n er nå klare, og de håper flere vil være med på oppsettet.

- Vi søker flere personer til å være med og hjelpe. Vi trenger flere medlemmer, og det er alltid noe som kan gjøres. Om det er å bygge, lage kostymer, sminke, male, programmere eller være skuespiller. Her er det en mengde muligheter, og noe som passer for alle, sier Hansen Smedbak.

ØNSKER STØTTE

Gjengen jobber på dugnad, og har fått sponsorbidrag fra næringslivet for å finansiere deler av driften. Kim Fredrik og Odin har også lagt inn en anselig mengde med private kroner. Nå håper de at flere vil støtte, og gjerne gjennom Grasrotandelen.

- Vi har grasrotandel. Det er en fantastisk måte å støtte lag og foreninger. Det koster ikke noe for folk, og vi kan utvikle noe positivt for bygda. Vi lærer opp våre medlemmer innenfor, snekring, kreativitet, sminke, elektronikk, trykkluft, planlegging, lyd, lys, sying og mye mer, sier Hansen Smedbak.

Nå gleder de seg til SolørMart'n, og håper at mange kommer innom i Rådhuskinoen Kulturhus for å bli gærskræmt.