Fjorårets ekstreme priskrig mellom dagligvarekjedene får vi kanskje ikke oppleve igjen, men priskrigen er ikke helt borte i år heller.

Hos Kiwi Våler merker butikksjef Ståle Bryhn at konkurransen tilspisser seg i år også, og det er særlig på julevarene det er størst jag.

- Det går hardt utover julebrus, marsipan og andre julevarer. Kiwi vil være billigst og kjører på, men like ekstremt som i fjor er det ikke. Likevel er julevarene fortsatt veldig rimelig, sier Bryhn.

Handler tradisjonelt

Når folk skal handle til jul går det veldig mye på tradisjoner. Folk vet hva de skal ha, og plukker gjerne litt ekstra i kurven like før jul.

- Vi har merket julehandelen godt allerede, men det er særlig nå de siste dagene at det drar på. Folk venter gjerne litt med ferskvarene, og her er det full fart helt til vi stenger på julaften klokka 15.00, sier Bryhn.

Bryhn er 3. generasjons kjøpmann i Våler, og har butikksjef for Kiwi Våler i seks år.

- Den nye butikken er vi kjempefornøyd med, og vi får vist frem varene våre på en fin måte. Hit kommer folk fra Våler og omegn for å handle, og vi ønsker alle nye og gamle kunder velkommen innom, smiler Bryhn.