• KLART NÅ: Ølteltet er klart for storinnrykk, og Knut Arne Gjems (til venstre) og Thor Arnstein Berg går for stinn brakke.
  • FLYTTER TIL SKANSEN: Fredag og lørdag treffer du Jan Frode Rønning og Centrum Tekstil på Skansen. Her åpner de en provisorisk butikk.

Den første utgaven av Helt Ville Dager på Skansen nærmer seg, og arrangørene kunne ikke ha vært mer heldige med været.

- Jeg smilte fra øre til øre da jeg kjente sola ta tak på tur hjem fra jobb i dag, smiler Thor Arnstein Berg.

Smiler gjør også de mange lokale artistene som legger siste finpuss før tidenes lokale musikkoppvisning i storteltet på Skansen lørdag kveld. Da er det nemlig klart for Solør Grand Prix, og onsdag kveld var det øving til lørdagens store konsert.

- Det har vel aldri vært samlet så mange gode Solør-artister på samme scene noen gang som i helga. De skal spille 40 låter, og dette er noe folk ikke må gå glipp av, sier Knut Arne Gjems.

Øvde til Grand Prix

iSolør.no var med på øving onsdag kveld, og kan fortelle om et variert og lokalt repertoar som du ikke kan gå glipp av. For eksempel låta «Marie» som Picazzo har gjort stor suksess med. En årrekke før var det The Young Ones som gjorde låta, men da ved navnet «Dark side». Lørdag får du høre en helt spesiell miks, hvor Eirik Tilley og Tommy Michaelsen blander og synger låtene sammen.

- Det ser gærbra ut nå. Vi har fått henvendelser fra fjern og nær, og det er mange som skal hit. Yr.no spår sol og strålende sol, og det kunne ikke ha blitt bedre, sier Gjems.

Forhåndssalget av billetter går også svært bra, og Gjems håper at det skal bli nok billetter til alle.

- Vi kan ikke slippe inn ubegrenset med folk. Dette har blant annet med vakthold å gjøre, men vi håper at det skal være plass nok til alle, sier han.

Det blir ikke bare musikalsk festaften under Helt Ville Dager. Hit kommer lokalt næringsliv for å selge varer, og det blir maskinutstilling for å nevne noe. Centrum Tekstil er én av de lokale butikkene som skal være med på årets happening på Skansen.

Første campingvogn på plass

Allerede onsdag kveld var den første campingvogna på plass, og Gjems tror plassen vil fylle seg bra opp.

- Særlig Lasse Stefanz er det mange som følger, og jeg tror det kommer mange vogner med disse. Men jeg har også hørt om folk som bare bor et par kilometer unna som kommer med vogn, humrer Gjems.

I forhold til lokalebefolkningen har han særlig stor tro på lørdag. Dette er en dag folk vil få med seg.

- Til og med foreldra mine skal ut på lørdag, ler Gjems.