• FORNØYD: Espen Isaksætre er fornøyd med årets bil, men neste års planer er foreløpig ikke spikret (Foto: Even Baardseth).

Det skulle kjøres trening og første omgang på fredag, mens på lørdag skulle det kjøres 3 omganger pluss finaler.

- Det startet greit på trening med 3. tid på første trening og bestetid på andre trening. Dermed skulle jeg ha beste startspor i første omgang i mitt heat og her tar jeg starten og leder fra start til mål, men det viste seg å resultere i en 2. tid totalt. Vi var greit fornøyde med det, men visste hvor vi hadde tapt litt tid og som måtte rettes på til de neste omgangene, forteller Espen Isaksætre. 

Til A-finale

Søndag morgen begynte rett på 2. omgang og der hadde Espen Isaksætre en god start og farten var god!

- Dette resulterte i en bestetid og nå ledet jeg sammenlagt etter to omganger, men det var fortsatt to omganger å kjøre. Tredje omgang var jeg sein på grønnlyset og her ble det litt fighting om å komme seg frem i feltet noe som gjør at tiden går fort. Kommer inn på 4. beste tid som gjør at jeg allerede er kvalifisert for A-finale, men i fjerde omgang kjøres det for ekstra NM poeng. I fjerde omgang får jeg en god start og kjører rett inn i alternativsporet og kjører meg oppover i feltet og inn til en 2. tid som gjør at jeg får to ekstra NM-poeng. Godt fornøyd, men farten måtte enda litt opp for å kunne ta seieren i finalen, forteller han. 

Kapret NM-bronse

I finalen har Isaksætre en god start, men kommer seg ikke langt nok forbi og må legge seg inn i andre posisjon bak Taraldsen.

- Her blir vi liggende til siste runde der Taraldsen og jeg kommer side om side inn til siste sving, men jeg drar fordel for å ha innersporet, som gjør at jeg kommer først over mål og kaprer NM bronse, 1 fattig poeng foran 4. og 5. plassen. Vi er veldig fornøyde med å ta seier på denne banen og kapret bronsemedaljen i NM selv om vi kun har kjørt 4 av 6 løp. Teamet avslutter sesongen med to førsteplasser og jeg føler seg veldig komfortabel med bilen og det er positivt inn mot en ny sesong. Neste års planer er ikke spikret enda, men det jobbes med å få til et innholdsrikt år med mye kjøring, avslutter bronsemedaljør Espen Isaksætre.