• FAMILIEARRANGEMENT: Barneløpet der de yngste løper en runde inne på paviljongområdet viser også økning. Denne gang deltok 15 barn fra 2 til 8 år. Alle ble premiert med diplom og hjemmesydd pannebånd. Foto: Trond Øsmundset
  • VINNERNE: Lene Ådlandsvik fra Sørskogbygda og Torstein Vestli fra Strandbygda vant hver sin klasse og dermed fikk de også pokalene. Foto: Leif Tore Surén

Det var fine løpeforhold og ny deltakerrekord i hvert fall i nyere tid, skal vi tro tidligere løpsgeneral Jan Bølla. Arrangøren, Risberget Turforening, ble noe overrasket over den store økningen i deltakertallet i forhold til de siste to årene da tallet har stoppet på 137.

Mange ville løpe på tid

Denne gang var det lange køer for påmelding, likevel gikk starten for 5 og 11 km som planlagt. Hele 72 personer ønsket å løpe i klassen for tidtaking, en økning på 100 prosent siden 2018 da 37 løpere fikk sin tid registrert. Også i trim/mosjonsklassen ble det solid økning fra 88 til årets 123.

Vinnerne Lene Ådlandsvik og Torstein Vestli ledet fra start til mål. Vestlis tid er den beste som er oppnådd siden 1996 da Ole Petter Ringnes fra Mogutten vant på 37.01. Løyperekorden has av Kenneth Evanger som i 1985 løp på 35.04.

- Det er alltid bra å løpe i Risberget. Tiden var nesten akkurat det samme som i fjor, så jeg blir vel ikke noe bedre tydeligvis, sier Lene Ådlandsvik med et smil.

Og nå skal hun gjøre deltakelse i Risberget rundt til en tradisjon.

- Jeg har vært med to år nå, og skal være med neste år også, forteller jenta fra Sørskogbygda som gjennomførte Risberget Rundt på 47 minutter og 16 sekunder.

Vinneren i herreklassen kommer også fra Elverum, nemlig Torstein Vestli fra Strandbygda. Han løpte 11 kilometer på 37 minutter og 24 sekunder. En meget sterk tid, skal vi tro Erik Øsmundset.

- Det er lenge siden det er noen som har løpt på en så god tid, forteller arrangøren.

Vestli sjøl, beskriver løpet sitt som tøft, men greit.

- Det var hardt men det var tørt og fint i skogen med raske forhold. Med 37 minutter og 24 sekunder så holdt jeg en stor fart, så ja jeg ble sliten, forteller Torstein Vestli.

Familieprofilen til løpet slår an

– Det er egentlig bare den raskeste kvinnen og mannen som premieres på vanlig vis med seierspokal, mens resten av deltakerne får premie etter uttrekksmetoden. Vårt fokus er at alle, uansett alder, skal ha en fin og hyggelig tur i de fine løypene i Risberget, sier arrangementsleder Erik Øsmundset.

Han ledet arrangementet for femte år på rad, noe som er et lite jubileum for Risberget Turforening som har som formål å arrangere Risberget Rundt og opprettholde og merke løypene i Risberget.

Foreningen overtok arrangementet etter Risberget Idrettslag i 2015. I år var det 38. gang Risberget Rundt ble avholdt og løpet viste at det fortsatt er liv laga i de store skoger.

De fleste av de 210 løperne kommer fra lokalområdet Våler, Flisa og Elverum, men mange kommer også langvegs fra for å delta. Nittedal, Oslo, Eidsvoll, Ullensaker, Engerdal, Hamar og Lillehammer er representert på listene over deltakere. Blant deltakerne var også Vålers ordfører Lise Berger Svenkerud som uttrykte glede for at arrangementer som dette fortsatt blir avholdt

Tror på ny deltakerrekord neste år

Årets utgave er over, vinnerne er kåret, premiene delt ut og alle ser nå frem mot neste års arrangement. Det gjør i alle fall Risberget Turforening.

- Ja, vi både gleder og gruer oss litt til neste år. For skal alle de som kom i år komme tilbake neste år. Og det kommer igjen noen fra i fjor, så vil vi bli over 300 deltakere. Men vi skal vel klare det også, med vårt litt enkle måte å arrangere skogsløpet på, avslutter Erik Øsmundset i Risberget Turforening.

topp 10

11 km kvinner på tid
1.    Lene Ådlandsvik, Sørskogbygda         47.16
2.    Ingvild Fauske, Risberget                    52.13
3.    Ingrid Mobråthen, Botne SK                54.18
4.    Anne Katrine Kroken, Næroset            55.28
5.    Turid Olsen, Oslo                                 55.35
6.    Birgit Judin, Kjellmyra                       1.03,26
7.    Sigrid Svenkerud, Braskereidfoss     1.04.38
8.    Jenny Eline Nerstad, Ranum             1.07.19
9.    Hilde Øgaard, Sørkedalen                1.13.22
10.    Mari Øgaard, Oslo                          1.14.27

11 km menn på tid
1.    Torstein Vestli, Strandbygda               37.24
2.    Martin Øyen Tøraasen, Folldal            38.32    
3.    Andreas Øyen Tøraasen, Folldal          39.54
4.    Østen Midtsundstad, Vaaler               40.04
5.    Trygve Hansen, Smålenene CK           40.34
6.    Geir Strandbakke, Lillehammer           41.28
7.    Stian Krog, RenEng                            43.35
8.    Lars Magnus Bjørneseth, Ottestad    46.14
9.    Henrik Snarvold Slette, Våler IF         46.15
10.    Odin Rundberget, Singsås                46.27